Gemeente Den Haag

februari 2005
Rechter maakt einde aan schorsing bouwvergunning woontoren (1 februari)

De Voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Gravenhage heeft op dinsdag 1 februari 2005 uitspraak gedaan inzake de schorsing op de bouwvergunning voor de woontoren aan het Rijswijkseplein. De Voorzieningenrechter heeft de schorsing op de bouwvergunning opgeheven.

Een eerder verzoek tot het opheffen van de schorsing op de bouwvergunning werd niet door de Voorzieningenrechter ingewilligd omdat er nog twijfels bestonden over de geschiktheid van de locatie van de laad- en losvoorziening. Met een alternatief plan voor een laad- en loshaven op de rijbaan van de Hofwijckstraat is dit probleem opgelost en heeft de gemeente opnieuw om opheffing van de schorsing gevraagd. Dit verzoek is op 1 februari 2005 door de Voorzieningenrechter ingewilligd.

Het bouwplan voor de woontoren aan het Rijswijkseplein is een initiatief van woningcorporatie Vestia. De corporatie verwacht snel tot afspraken te komen met de nieuwe aannemer, zodat zij in het voorjaar van 2005 kan (her)starten met de bouw van de woontoren.

Het betreft een circa 130 meter hoge woontoren op de driehoekige kavel tegenover de studentenflat >De Struijck= tussen het Rijswijkseplein, de Hofwijckstraat en het Stationsplein. In de toren worden studentenwoningen, huurappartementen in de vrije sector en commerciële ruimten (horeca en kantoren) gerealiseerd.