Gemeente Den Haag

februari 2005
College B&W steunt nieuw beleidsplan voor het Haagse Groen (1 februari)

Het College van B&W stemt in met Groen kleurt de stad, het beleidsplan voor het Haagse groen voor de jaren 2005-2015. Het beleidsplan, dat nu de inspraak ingaat, kwam tot stand na intensief overleg met vertegenwoordigers van een groot aantal belangenorganisaties. Het plan gaat uitvoerig in op de kwaliteit van het groen en de mogelijkheden die het biedt voor de ontspanning, recreatie en sport. Ook het belang van flora en fauna komt aan bod.

Groen in de toekomst
In het nieuwe beleidsplan geeft de gemeente haar visie op de betekenis en de waarde van het groen voor de stad. De visie richt zich vooral op de toekomst. Den Haag is een stad met internationale allure en is daardoor continu in ontwikkeling. Steeds moeten er keuzes worden gemaakt over de inrichting en het gebruik van openbare ruimten. Keuzes die veelal ook gevolgen hebben voor de inrichting van het groen. De onderdelen wonen, werken, recreëren en infrastructuur moeten zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd.

Ambities
Groen kleurt de stad kiest voor ruimte voor groen in en om de stad. Er is aandacht voor de toegankelijkheid en het gebruik van het groen en de manier waarop mensen het groen beleven. Duurzaamheid, beheer en onderhoud van het groen zijn belangrijke aspecten in het beleidsplan. In het beleidsplan is rekening gehouden met de verschillende wensen van bewoners en bezoekers van de stad.

Inzage voor inspraak
Van 10 februari tot en met 24 maart 2005 ligt de inspraakversie van het beleidsplan voor het Haagse groen ter inzage in het gemeentelijk ContactCentrum (Atrium van het Stadhuis) en in alle acht stadsdeelkantoren. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden op het plan reageren. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/beleidsplangroen.