ROBECO NEDERLAND BV

Robeco Multi Market Obligatie Jul 05/13 (Eur)

Rotterdam, 1 februari 2005

De inschrijving van de Robeco Multi Market Obligatie jul 05/13 (eur) is geopend. De Robeco Multi Market Bond biedt de mogelijkheid om op de trends in een breed scala van markten verspreid over de hele wereld in te spelen. Het onderliggende Diversified Trend Program van Transtrend biedt beleggers op basis van historische simulaties aantrekkelijke rendementsmogelijkheden, terwijl de obligatie de zekerheid van terugbetaling van de inleg op einddatum biedt. Daarnaast wordt ieder jaar rond 15 januari en 15 juli, voor het eerst op 16 januari 2006, 50 procent van het positieve rendement van de portefeuille van de afgelopen periode betaald (met een maximum per halfjaar van 5 procent van de nominale waarde van de obligatie). Het behaalde rendement wordt met behulp van een zogenaamd 'high watermark' bepaald. Het historisch gesimuleerde rendement bedraagt circa 15,0 procent op jaarbasis, met een gemiddelde standaarddeviatie. Robeco Multi Market Obligatie jul
05/13 wordt uitgegeven door Rabobank. De inschrijvingsperiode loopt tot en met 8 maart 2005.

Transtrend
Transtrend is gespecialiseerd in handelsstrategieën die gebaseerd zijn op kwantitatieve analyse. Transtrend's analytische benadering probeert te profiteren van koerspatronen in wereldwijde markten, waaronder (futures en forward contracten op) aandelenindices, rente-instrumenten, valuta's en grondstoffen zoals metalen, energie- en agrarische producten waaronder granen, vlees, diverse landbouwgewassen en vezels. De sterk gediversificeerde portefeuilles kunnen beleggen in ongeveer 300 componenten. De benadering is uiterst consistent en gedisciplineerd en heeft sinds de start in 1992 zijn effectiviteit onder zeer verschillende marktomstandigheden bewezen. Transtrend heeft momenteel circa eur 2,2 miljard onder beheer (per december 2004).

De obligatie
De obligaties worden uitgegeven door Rabobank. Rabobank heeft de hoogste kredietrating van zowel Moody's (Aaa) als Standard & Poor's (AAA) en is daarmee de meest kredietwaardige particuliere bank ter wereld.

Rendement
Het gemiddelde historisch gesimuleerde rendement van Robeco Multi Market Obligatie jul 05/13 (EUR) uit alle scenario's is 15,0 procent per jaar, met een gemiddelde standaarddeviatie van 13,8 procent op jaarbasis. Het hoogste historisch gesimuleerde rendement van Robeco Multi Market Obligatie jul 05/13 (EUR) uit alle doorlopen scenario's bedraagt 22,8 procent per jaar. Het laagste historisch gesimuleerde rendement van Robeco Multi Market Obligatie jul 05/13 (EUR) uit alle doorlopen scenario's bedraagt 7,9 procent per jaar. In het meest negatieve scenario zal Robeco Multi Market Obligatie jul 05/13 (EUR) op de einddatum aflossen op 100 procent van de nominale waarde en zullen er geen coupons worden uitgekeerd.

Waardeontwikkeling reeds uitstaande Robeco Multi Market Obligaties (EUR) per 31 december 2004
Intrinsieke waarde rendement op jaarbasis
RMMB jul 03/13 15 juli 2003 110,5 procent 7,1 procent RMMB dec 03/11 16 december 2003 109,1 procent 8,7 procent RMMB feb 04/12 17 februari 2004 104,7 procent 5,4 procent RMMB jul 04/14 20 juli 2004 111,0 procent 26,2 procent

Vergoedingen en kosten
Alle kosten en vergoedingen van Robeco Multi Market Obligatie jul
05/13 zijn in de gepresenteerde rendementsplaatjes verwerkt. De volgende kosten zijn te onderkennen: 2 procent managementvergoeding per jaar over de waarde van de onderliggende portefeuille. Bij aanvang bedraagt de waarde van de portefeuille naar verwachting circa 40 procent-50 procent van de waarde van de obligatie. Bij een positieve ontwikkeling zal de waarde van de portefeuille kunnen groeien naar ongeveer 100 procent van de waarde van de Robeco Multi Market Obligatie. 20 procent performance vergoeding over de positieve waardeontwikkeling van de referentieportefeuille ten opzichte van de hoogste waarde van de referentieportefeuille op het eind van enig voorgaande maand gedurende de looptijd van de obligatie.

Eénmalige vergoeding van maximaal 0,60 procent over de nominale waarde van de obligatie en een jaarlijkse vergoeding van 1,5 procent over de waarde van de obligatie. Hieruit worden tevens alle structureringskosten en kosten voor distributeurs voldaan. Jaarlijkse operationele kosten van de structuur, bestaande uit risicomanagementkosten van 0,25 procent van de waarde van de referentieportefeuille en overige operationale kosten van circa 0,10 procent-0,15 procent van de waarde van de obligatie.

Robeco Multi Market obligatie jul 05/13 (EUR) in het kort Historisch gesimuleerd rendement van circa 15,0 procent per jaar Minimum aflossingsbedrag op einddatum van 100 procent van de nominale waarde
Rente coupons: halfjaarlijks rond 15 januari en 15 juli, voor het eerst op 16 januari 2006
De coupons bedragen 50 procent van het in de voorafgaande periode behaalde positieve rendement op de referentieportefeuille boven het high watermark met een maximum per halfjaar van 5 procent van de nominale waarde van de obligatie
Uitgevende instelling: Rabobank (AAA/Aaa-rating) Valuta: EUR
Nominale waarde: EUR 1.000
Kostenloze inschrijven tot uiterlijk 8 maart 2005 Uitgiftekoers: 100 procent
Uitgiftedatum: 15 maart 2005
Einddatum: 15 juli 2013
Notering aan Euronext Amsterdam zal worden aangevraagd. After-sales service: dagelijkse indicatieve intrinsieke waarde en maandelijks verslag met alle relevante informatie met betrekking tot de obligatie in de afgelopen maand op www.robeco.nl ISIN code: XS0208678846

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco Kantoor: 010 - 224 28 10
Mobiel: 06 - 53 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl


01 feb 05 16:51