MENZIS

Amiconmanager call center manager van het jaar

Gerdo Nijman, manager bij Amicon zorgverzekeraar, is door de vereniging van call center mangers CCMA verkozen tot call center manager van 2004. Dit is donderdag 27 januari bekend gemaakt tijdens het congres van de CCMA in Amsterdam. Uit het juryrapport blijkt dat Gerdo Nijman is verkozen vanwege de professionele aansturing van zijn afdeling en omdat hij erg dicht bij zijn medewerkers staat. 'Gerdo Nijman heeft het klaargespeeld om Amicon als één van de eerste in de call centerbranche te certificeren voor het ITO in 2004,' aldus het juryrapport.

Volgens het juryrapport vormt het call center van Amicon een uitzondering binnen de zorgverzekeringsbranche. 'Processen en systemen zijn afgestemd met de rest van de organisatie, waardoor het call center binnen Amicon een centrale rol heeft gekregen. Gerdo Nijman heeft ervoor gezorgd dat het call center is omgevormd tot een klinkend call center waarin de klant voorop staat. Gerdo Nijman heeft laten zien wat de toegevoegde waarde van het call center is en wat het belang van klantcontact is voor de organisatie,' aldus het juryrapport.

Menzis
Menzis behoort tot de top 4 van all care verzekeraars in Nederland. We bieden diensten en verzekeringen aan op het gebied van zorg, gezondheidsbevordering, Arbo, verzuimreductie en reïntegratie. Onderdeel van Menzis zijn de zorgverzekeraars Amicon, AnderZorg, Geové, Nederzorg, NVS, Rijnmond en het Arbo- en reïntegratiebedrijf Ardyn en Prové. Menzis Zorg is verantwoordelijk voor de landelijke zorginkoop voor Menzis. Menzis zet zich in voor duurzame en toegankelijke zorg dichtbij de klant. Vanuit een sterke regionale verankering en door bundeling van krachten, kunnen wij schaalvoordelen boeken en (zorg)innovatie gericht aanpakken. Onder het Menzis concern vallen ook drie zorgkantoren: Arnhem, Groningen en Twente.

Menzis voorziet ongeveer 12% van de inwoners van Nederland van een ziektekostenverzekering en heeft een omzet van 3,1 miljard Euro. De ruim 2.500 medewerkers werken vanuit zes uitvalbases (Enschede, Groningen, Rotterdam, Velp, Wageningen, Zwolle) voor twee miljoen verzekerden.