Gemeente Apeldoorn

Woonvisie Apeldoorn 2010

U kunt de Woonvisie Apeldoorn 2010 hier bekijken of downloaden.

Kanaalbuurt De Woonvisie Apeldoorn 2010 is een nadere uitwerking c.q. een vervolg op de Ruimtelijke Ontwikkelingsvisie Apeldoorn 2020. In de woonvisie schetst de gemeente Apeldoorn haar visie op Apeldoorn als woonstad. Daarmee fungeert het als interne leidraad voor de gemeente bij ontwikkelingen in de stad waarbij het wonen een belangrijke rol speelt. Tegelijkertijd is de woonvisie het visitekaartje van de gemeente en draagt het de ambities ten aanzien van Apeldoorn als woonstad uit. Door duidelijkheid te scheppen over het gemeentelijk beleid worden bewoners, maatschappelijke organisaties en private partijen uitgedaagd om samen met de gemeente het wonen in Apeldoorn nog aantrekkelijker te maken.

Deze visie concentreert zich vooral op het stedelijk gebied. De gemeente is zich bewust van de bijzondere positie van de dorpen en werkt daarom daarnaast aan dorpsvisies waar het wonen een belangrijk onderdeel van uitmaakt.
Gedurende het gehele proces van het opstellen van de woonvisie, dat ruim een jaar in beslag nam, zijn diverse partijen erbij betrokken geweest. Zowel intern binnen de eigen afdeling als met andere afdelingen van de gemeente Apeldoorn. Tevens is de raad in een vroeg stadium geïnformeerd. Tijdens een discussiesessie, onder leiding van een extern adviesbureau, waren ook de corporaties gesprekspartner. Daarnaast zijn discussiebijeenkomsten voor externe en interne partijen gehouden. De gemeenteraad heeft de woonvisie op 30 mei 2002 vastgesteld.

Sociale woningbouw in Osseveld Oost Leeswijzer
In het eerste hoofdstuk wordt het kader weergegeven waarbinnen de woonvisie tot stand is gekomen. Vervolgens wordt de aanleiding beschreven die geleid heeft tot een andere benadering van het wonen in de gemeente Apeldoorn. Daarna worden de beleidsdoelen benoemd. Deze doelen worden in de volgende hoofdstukken nader toegelicht. Zo wordt in het tweede hoofdstuk de afstemming van het aanbod op de kwalitatieve vraag beschreven. In het derde hoofdstuk wordt aandacht gegeven aan het vergroten van de keuzevrijheid van de woonconsument. Vervolgens komt het moderne sociale woonbeleid aan bod. In het vijfde hoofdstuk wordt de Apeldoornse woningmarkt behandeld. In de hoofdstukken 6, 7 en 8 komen de themas aan bod waar wonen een specifiek karakter heeft, respectievelijk wonen en zorg, het landelijk gebied & de dorpen en de speciale doelgroepen. Vervolgens komen in de volgende hoofdstukken achtereenvolgens de spelers en hun rol en de procesbeschrijving aan de orde. Tenslotte wordt in hoofdstuk 11 de zogenaamde woonatlas toegelicht.

Als bijlage is een overzicht met definities opgenomen. Tevens zijn als bijlagen toegevoegd: een literatuurlijst, de huur-inkomentabel en een toelichting op de tabel betreffende de verwachte ontwikkeling van de kernvoorraad en de vraag.

Appartementen in Woudhuis Meer informatie...
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Woonvisie, dan kunt contact opnemen met:

- het team Management- en projectbegeleiding, tel. (055) 580 23 72 of (055) 580 24 49

- of met de afdeling Ruimte en Wonen, tel. (055) 580 23 42.

Voor het laatst bijgewerkt op: 29-dec-2004 12:30