FNV

Leden wijzen resultaat cao ABN Amro af

De leden van FNV Bondgenoten hebben het in december bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao bij ABN Amro met ruim 55 procent afgewezen. Zij vinden de cao op meerdere punten onvoldoende. Hoewel FNV Bondgenoten het resultaat aan haar leden had voorgelegd met de aanbeveling ermee in te stemmen, begrijpt vakbondsbestuurder Huug Gorter de argumenten wel. "We waren al zo terughoudend geweest om het voor te leggen als `resultaat' en niet als `akkoord'. We waren ons ervan bewust dat het een mager resultaat was en ik begrijp de leden dan ook wel."

Voornaamste troef in het resultaat was de werkzekerheid, maar de leden vonden de afspraken op dat gebied onvoldoende. Ook het voorgestelde performance-beloningsmodel is volgens de leden ontoereikend. Daarnaast hebben de bezwaren betrekking op de verwachte pensioenontwikkelingen en de arbeidsvoorwaarden.

Vanaf maandag gaat de bond opnieuw in overleg met ABN Amro. Gorter: "De grote vraag is of we de nieuwe cao tot een beter pakket kunnen brengen. Maar we gaan ons best doen."

Het volledige pamflet is hieronder op te halen.

Attachments:
pamflet ABN.doc