AutoRai

AutoRAI 2005: Nederlands debuut voor nieuwe Audi A6 Avant

(1-2-2005)
Bezoekers van de AutoRAI 2005 krijgen een zelfbewust en progressief Audi te zien. Highlights op de Audi-stand zijn de nieuwe A6 Avant, de indrukwekkende S4 Avant en de beroemde futuristische RSQ, bekend uit de sciencefictionfilm I, ROBOT. De Audi-stand in de Parkhal draagt het thema 'Voorsprong door techniek'.
Wat heeft Audi de bezoeker te bieden op de AutoRAI 2005?


- De Nederlandse première van de nieuwe A6 Avant
- De nieuwe A4, met de S4 Avant als blikvanger
- De A3 Sportback

- S line - het sportprogramma van Audi

- De filmster van Audi: de RSQ

- Presentatie van de overige modellen

- De Audi Life Style Shop

- Audi Financial Services

- On line boeken voor Audi Driving Experiences

Nederlands publieksdebuut voor de nieuwe Audi A6 Avant Na de succesvolle introductie van de nieuwe Audi A6 Limousine in 2004 is het nu de beurt aan de A6 Avant, een geslaagde combinatie van design en dynamiek, van rijplezier en functionaliteit. Op de AutoRAI kan het publiek kennismaken met deze sportieve verschijning, die vanaf april bij de dealers in de showroom staat. Kenmerkend zijn de talrijke innovaties, het hoogwaardige comfort en de luxe uitrusting. Het interieur van de A6 Avant straalt pure klasse uit en is ergonomisch perfect. Ook de bagageruimte is hoogwaardig en innovatief: uitgekiende bevestigingsmogelijkheden, met veel slimme oplossingen, zorgen voor ongekende veelzijdigheid en een grote mate van flexibiliteit.

Nieuwe Audi A4 - S4 Avant als blikvanger
Met een nieuw design en een nog ruimere uitrusting springt de Audi A4 in het oog. Dé sportieve smaakmaker en publiekstrekker is echter ongetwijfeld de nieuwe S4 Avant met zijn 4,2-liter V8-motor van 253 kW (344 pk). De permanente quattro vierwielaandrijving en het bijbehorende aluminium sportonderstel garanderen dat het vermogen omgezet wordt in maximale grip, snelheid, sportiviteit en rijplezier. De nieuwe S4 is, net als zijn fameuze voorgangers, leverbaar als Limousine en Avant. De S4 heeft een dynamische donor, namelijk de nieuwe generatie A4, óók met Audi's karakteristieke single frame grille.

Audi A3 Sportback - de vernieuwer
De Audi A3 Sportback waait sinds de herfst van 2004 als een frisse wind door het premiumsegment van de compacte middenklasse. De uitgebalanceerde lijnen stammen van de driedeurs A3, waarmee hij de aandrijving, de wielbasis en het dynamische onderstel gemeen heeft. De A3 Sportback is in één oogopslag herkenbaar door zijn front met de markante single frame grille. De standaarduitrusting is zeer uitgebreid en uiteraard is de A3 Sportback uitgerust met veiligheidsfuncties als ESP, voorstoelen met actieve hoofdsteunen, front- en zij-airbags vóór en het Sideguard-hoofdairbagsysteem.

S line - het sportprogramma van Audi
Voor alle modellen (de allroad quattro en A8 uitgezonderd) levert Audi S line-uitvoeringen. De extra uitrusting bestaat uit hoogwaardige, speciaal ontwikkelde componenten met een sportief accent. Een S line-uitvoering is leverbaar in combinatie met nagenoeg alle motoren en uitrustingsvarianten. Daarmee is de Audi te voorzien van onder meer een sportief afgestemd onderstel, sportstoelen, een sportstuur, een voorbumper met een markant design, een grille in sportieve lamellenoptiek en speciale lichtmetalen velgen

Filmster van Audi - RSQ
In 2003 kreeg Audi Design de opdracht om voor de film I, ROBOT - met in de hoofdrol Will Smith - de Audi RSQ te realiseren. Deze eerste auto die door Audi speciaal voor een film werd gebouwd staat op de AutoRAI. Ondanks zijn futuristische verschijning moest de RSQ duidelijk als Audi herkenbaar zijn. Walter de'Silva, hoofd design van de merkgroep Audi, gaf zijn creatieve ploeg dan ook het advies: "Laat je nergens door weerhouden, maar vergeet alleen niet wat ons als merk onderscheidt". Het resultaat was dat 'het gezicht' van de filmauto werd afgeleid van het Audi-'familiegezicht': de trapeziumvormige single frame grille.

25 Jaar quattro
Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de eerste Audi quattro werd gepresenteerd aan het grote publiek. Deze noviteit bleek een van de succesvolste technische ontwikkelingen van de afgelopen decennia. Er werden veel successen geboekt in de autosport en inmiddels is quattro leverbaar op het gehele gamma met uitzondering van de Audi A2. Speciaal voor het jubileumjaar is een logo ontwikkeld. De gekko wordt gebruikt om de unieke grip van de quattro aandrijftechniek te symboliseren. Deze opmerkelijke hagedissoort is namelijk in staat om tegen allerlei oppervlakken te klimmen, zelfs verticaal en ondersteboven. Er worden ook speciale quattro brochures uitgegeven.

Van Audi A2 tot Audi A8 - voorsprong door techniek Vanzelfsprekend presenteert Audi zijn volledige modellijn op de stand in de Parkhal. Van de compacte, innovatieve en volledig aluminium Audi A2 tot de prestigieuze A8, ook van aluminium en in de topversie uitgerust met de spraakmakende W12-motor. Audi's voorsprong blijkt onder meer uit de quattro aandrijftechniek, de sportieve Direct Shift Gearbox (DSG), de traploze automaat Multitronic, de krachtige FSI-benzinemotoren en de zuinige TDI-dieselmotoren en de grootschalige toepassing van aluminium.

De Audi Life Style Shop
Audi heeft een complete life style-lijn voor de thema's Audi Design, Audi Tradition en Audi Collection laten ontwerpen. Deze producten, van zonnebril tot kofferset en van horloges tot een uitgebreide kledinglijn, zijn volledig in Audi-stijl vervaardigd. Een presentatie van het assortiment vindt u op de Audi-stand en is tevens daar verkrijgbaar. Gedurende de AutoRAI zijn er speciale aanbiedingen.

Audi Financial Services
Audi Financial Services omvat op maat gesneden diensten op het gebied van financiering, lease en verzekering voor (toekomstige) Audi-rijders. Een allround service die perfect aansluit bij de Audi-merkbeleving. Bij de aanschaf van een nieuwe Audi of een gebruikte Audi uit de Audi A-Selectie bent u niet alleen zeker van de expertise van de Audi-dealer, maar kunt u ook vertrouwen op de veelzijdige financiële dienst- verlening en de diverse producten van Audi Financial Services.
Op de Audi-stand kan men zich uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden van Audi Financial Services. Ook kan ter plekke een offerte worden gemaakt.

Audi Driving Experiences
Op de Audi-stand kan men zich on line aanmelden voor een van de programma's van Audi Driving Experience. Onder leiding van ervaren Audi-insturcteurs, waaronder bekende oud rally-rijders, leert men onder de meest extreme omstandigheden de auto volledig onder controle te houden. De trainingen zijn divers van opzet. Er zijn winterprogramma's op geprepareerde ijspistes in Seefeld (Oostenrijk) en Muonio (Finland), en zomerprogramma's op het circuit van Assen en het circuit de Catalunya in Barcelona. Zie voor meer informatie www.audidrivingexperience.nl.

Een bezoek aan de Audi-stand in de Parkhal is zonder meer de moeite waard! Niet in de laatste plaats vanwege de uitgebreide knowhow van de professionele verkopers uit de Audi dealerorganisatie.