Gemeente Amsterdam

Fashion Week

26 januari 2005
Donderdag 27 januari opent wethouder Economische Zaken, Frits Huffnagel, de wintereditie van "Amsterdam International Fashion Week" (AIFW). Van donderdag 27 januari tot zondag 30 januari vinden er modeshows, exposities, lezingen, films, culturele activiteiten en vakbeurzen plaats.

De gemeente Amsterdam levert vanuit het economische actieprogramma `HERMEZ' (`Het Economisch Resultaat Moet Er Zijn') een bijdrage van EUR 100.000 aan dit evenement, aangezien er een duidelijke positieve economische stimulans van uit gaat. Daarnaast draagt de AIFW bij aan het imago van Amsterdam als creatieve stad.

Wethouder Huffnagel: "De promotie van de stad is één van de pijlers van het actieprogramma Hermez. De Fashion Week draagt er positief aan bij om de Amsterdam internationaal op de kaart te zetten als modestad. Door belangstelling van veel buitenlandse media kan je de Fashion Week beschouwen als buitenlandse handelsmissie in eigen land. Beelden van Sail 2005 zullen ook de hele wereld overgegaan en leveren een belangrijke bijdrage aan het beeld van Amsterdam als stad van ontmoeting en cultuur."

© Gemeente Amsterdam