Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 25 januari 2005

Als onderdeel van de Breedtesport in Kampen vindt op woensdag 26 januari a.s. in sporthal Cellesbroek aan de Akelei te Kampen de GALM/SCALA fitheidstest plaats. De fitheidstest is de start van een anderhalf jaar durend sportstimuleringsproject.

Alle inwoners van de gemeente Kampen in de leeftijd van 55 t/m 57 hebben een brief ontvangen, waarin het GALM/SCALA-project wordt uitgelegd. Van de 1500 benaderde 55-plussers hebben zich via het bijgevoegde aanmeldingsformulier ± 225 deelnemers voor GALM en ± 125 deelnemers voor SCALA aangemeld.
Het GALM-project is een succesvol sportstimuleringsproject voor 55-plussers, dat sinds 1998 in Kampen plaatsvindt. Het SCALA-project is een nieuw project binnen de gemeente Kampen. Het is een sportstimuleringsstrategie om ook mensen met een chronische aandoening onder deskundige begeleiding te laten bewegen. Tijdens de lessen worden verschillende vormen sport en bewegen aangeboden. Het unieke van dit project is dat de gemeente Kampen de eerste gemeente in de provincie Overijssel is - net als in het verleden met GALM - waar het SCALA-project wordt uitgevoerd. Tijdens de fitheidstest zullen ongeveer 50 vrijwilligers, drie sportartsen en leerlingen van de sportklas van het Ichthus College aanwezig zijn.
De opening van de fitheidstest wordt om 14.30 uur verzorgd door wethouder H. Breman van o.a. sportzaken.