Lekstroom, 09.25 uur

Utrecht 26-01-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Ongeval letsel

NIEUWEGEIN Dinsdagochtend raakte een 31-jarige bromfietser gewond toen hij door een automobilist werd aangereden op de Sweelincklaan.

Om 07.35 uur reed een 61-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Sweelincklaan. Hij wilde bij de kruising met de Diepenbrocklaan linksaf slaan. Hierbij zag de bestuurder de tegemoetkomende bromfietser op de Sweelincklaan over het hoofd. Bij de aanrijding liep de 31-jarige bromfietser beenletsel op. Hij is per ambulance vervoerd naar het Anthonius ziekenhuis.

Controle fietsverlichting

HOUTEN Dinsdagavond hield de politie een fietsverlichtingscontrole op het Onderdoor in Houten. Tussen 19.30 en 20.30 uur werden 11 fietsers bekeurd omdat zij geen of ondeugdelijke fietsverlichting voerden.

Gordelcontrole

HOUTEN Dinsdagmiddag hield de politie een gordelcontrole op De Poort en De Haag in Houten.

Vanaf 15.00 uur werd gecontroleerd op De Poort. Daar werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel. Eén bestuurder kon geen rijbewijs tonen en kreeg ook hiervoor een boete.

Vanaf 16.00 uur stonden agenten te controleren op De Haag. Daar reden vijf automobilisten zonder gordel, belde één bestuurder niet handsfree en was er één die geen rijbewijs kon tonen. Allemaal werden ze bekeurd.

Jong brommen

NIEUWEGEIN Dinsdagavond heeft de politie een 15-jarige jongen aangehouden in de parkeergarage van winkelcentrum City Plaza.

Om 20.20 uur zagen agenten de Nieuwegeiner zonder helm en met hoge snelheid door de parkeergarage rijden. Bij controle bleek dat hij nog geen zestien was en dus niet in het bezit was van een bromfiets certificaat. Bovendien had de bromfiets een te groot vermogen. De 15-jarige is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij ontving verschillende bekeuringen en de bromfiets is in beslag genomen.