Arriva


« Persberichten

26 januari 2005

Arriva Taxi krijgt Keurmerk Taxibedrijf

Arriva Taxi is onlangs gecertificeerd voor het Keurmerk Taxibedrijf en is daarmee het eerste en enige taxibedrijf in Drenthe en Friesland met het Keurmerk Taxibedrijf. Arriva Taxi wil door middel van de certificering de geleverde kwaliteit borgen en steeds blijven verbeteren. Voor de branche zelf, de buitenwereld en passagiers is het keurmerk belangrijk, maar in het bijzonder om de veiligheid en het comfort. Arriva Taxi wil hierdoor haar imago als taxibedrijf, wat volledig voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van kwaliteit, versterken.

In 2003 heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een evaluatie van de ingevoerde wet "Deregulering Taxivervoer" laten uitvoeren. De resultaten van deze evaluatie lieten zien dat, hoewel de taximarkt was opengesteld, een aantal doelstellingen niet gerealiseerd waren. In overleg met onder meer Koninklijk Nederlands Vervoer heeft het Ministerie besloten om een kwaliteitsnorm te ontwikkelen, waardoor taxibedrijven kunnen aantonen dat in de uitvoering van de bedrijfsprocessen de belangen op het gebied van veiligheid, comfort en imago zijn geborgd.

De taxibranche heeft Kiwa Certificatie en Keuringen ingeschakeld om de kwaliteitsnorm te ontwikkelen. In overleg met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is besloten om een norm te ontwikkelen voor de gehele keten van taxivervoer. Doel hiervan is naar alle betrokken partijen (consumenten, klanten, overheden, verzekeraars, enz.) duidelijk inzichtelijk te maken welke organisaties voldoen aan welke eisen.

De certificering houdt onder andere in dat alle bedrijfsprocessen van Arriva Taxi zijn beschreven en getoetst voor de 500 personeelsleden van Arriva Taxi en het wagenpark van 350 voertuigen. De norm is vastgesteld voor een periode van vijf jaar en zal elk jaar opnieuw getoetst worden. Voor de norm keurmerk taxibedrijf verwijzen wij u graag naar www.knv.nl of www.kiwa.nl