Vereniging FME-CWM

Assistent Controller
Regio Bedrijfsadviseur (jurist)
Helpdeskadviseur
Bedrijfseconoom HBO-BE

Nieuwe kansen met oppervlaktebehandelingen

Zoetermeer, 26 januari 2005 Vereniging FME-CWM organiseert samen met Syntens op dinsdag 5 april een voorlichtingsbijeenkomst over nieuwe kansen voor de toepassing van oppervlaktebehandelingen. De bijeenkomst is bedoeld om constructeurs of productontwikkelaars te informeren over de keuzes én de kansen die verschillende oppervlaktelagen bieden.

Kennis en kansen uit de praktijk
Het thema van de bijeenkomst is nieuwe kansen met oppervlaktebehandelingen waarbij de vraagkant naar benodigde functionele eigenschappen van een product centraal staat. De voorlichtingsbijeenkomst bestaat uit een plenair gedeelte en praktische voordrachten, waarbij constructeurs en productontwikkelaars vertellen over hun ervaringen en de kansen die zij zien voor oppervlaktetechnieken. Vanuit hun praktijkkennis kunnen zij inzicht geven en handreikingen doen in het vaak lastige proces van keuzes van de juiste coating. Zo kunt u zelf ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen.

Project Kennisoverdracht coatingtechnieken
De voorlichtingsbijeenkomst van 5 april is een eerste in een serie bijeenkomsten die dit jaar worden georganiseerd en maakt deel uit van het Kennisoverdrachtproject. Aanleiding tot oprichting van dit project is de toenemende vraag naar kennis en voorlichting op het gebied van coatingtechnieken. Het project is een initiatief van Vereniging FME-CWM in samenwerking met Syntens, de stichting Bouwen met Staal (BMS), het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), de Federatie Dunne Plaat (FDP), het Nederlands Corrosiecentrum (NCC), het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), het Netherlands Institute for Metals Research (NIMR), Rasceur Industrial Innovations, de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM) en TNO Industrie.

Naast de organisatie van voorlichtingsbijeenkomsten, hebben partijen gezamenlijk een aantal voorlichtingsbrochures ontwikkeld.

De bijeenkomst vindt plaats in Rheden (bij Arnhem). Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of een aanmeldingsformulier terecht op www.coating-online.nl. Hier staan ook de overige voorlichtingsbijeenkomsten vermeld die dit jaar worden georganiseerd.

Vereniging FME-CWM, ir. M.G. de Graaf, 079 - 353 13 75, mgr@fme.nl