Gemeente Schiedam


Persbericht Gemeente Schiedam

Minister De Graaf op werkbezoek in Schiedam

Maandag 24 januari komt minister De Graaf, van Grotestedenbeleid, op werkbezoek in Schiedam. De minister wordt door burgemeester en wethouders van Schiedam ontvangen in het gerestaureerde stadhuis. Na een korte rondleiding in het stadhuis voeren de minister en het college nader overleg over een aantal belangrijke thema's van het Grotestedenbeleid zoals o.a. de slagvaardige en resultaatgerichte uitvoering van het Grotestedenbeleid en de betrokkenheid van de burgers hierbij.

Aansluitend worden door de minister twee projecten bezocht in het kader van het integratiebeleid. Het betreft de projecten Mi Kas Nobo en Jongeren aan Zet. Mi Kas Nobo (mijn nieuwe huis) biedt Antilliaanse jongeren zowel begeleiding bij het zelfstandig leren wonen als activiteiten gericht op scholing en het verkrijgen van werk. Een woning wordt door de minister bezocht waarbij gesproken wordt met enkele deelnemende jongeren.

Jongeren aan Zet is een mentoraatproject voor Marokkaanse, Turkse en Somalische risicojongeren. Er zal door de minister gesproken worden met projectmedewerkers, mentoren en jongeren.

Noot voor de pers,