Gemeente Roermond

Beperkt parkeren op parkeerterrein Loesbleik Roermond

Met het openstellen van de parkeergarage Roercenter verandert de functie van het parkeerterrein Loesbleik. Vanaf maandag 24 januari kan men alleen nog parkeren op parkeerterrein Loesbleik als de parkeergarage Roercenter gesloten of vol is.

Op parkeerterrein Loesbleik is een slagboomsysteem geplaatst waarvan de toegang wordt geregeld door het parkeerverwijssysteem. Als het parkeerterrein in gebruik is wordt dat aangegeven door de tekst VRIJ op de verwijsborden. Als het terrein gesloten is wordt dit aangegeven met een kruis X op de verwijsborden en met de tekst buiten bedrijf bij de toegang naar het parkeerterrein. Uitrijden kan altijd. Het openbare deel van het parkeerterrein is alleen in gebruik indien de capaciteit van de parkeergarage te klein is, vooral op zeer drukke dagen zoals een Duitse feestdag of bij evenementen in de binnenstad. Zodra de parkeergarage Roercenter bijna vol is wordt de toegang naar het parkeerterrein vrijgegeven en kan men hier bij betaling van 2,- de rest van de dag parkeren. Als de parkeergarage Roercenter is gesloten, is het parkeerterrein Loesbleik vrij toegankelijk. Dit is op werkdagen tussen 21.00 en 7.00 uur en op zondag de hele dag, met uitzondering van koopzondagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Voor abonnement- en vergunninghouders zijn twee afzonderlijke parkeervoorzieningen ingericht. Vergunninghouders kunnen terecht op het terrein aan de Roersingel bij de Steenen Brug en abonnementhouders op het terrein aan De Ster tegenover Brugman keukens.

Publicatiedatum: 21.01.2005 Bijgewerkt: 21.01.2005