Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Politieberichten district Oosterhout (24/01/05)

OOSTERHOUT NB, 24 januari 2005

Politie houdt verdachte van poging woninginbraken aan

TERHEIJDEN: Maandag 24 januari omstreeks 05.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man had geprobeerd in te breken in een woning aan het Ravendal. Hij werd gestoord toen het inbraakalarm van de woning afging en ging er vervolgens vandoor. Getuigen konden een goed signalement van de man geven. Bovendien was hij er op een fiets vandoor gegaan en waren de fietsbandsporen in de verse sneeuw goed te zien. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof omstreeks 05.20 uur op de rotonde van de Zeggelaan en de Hoofdstraat een man op een fiets aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 29-jarige inwoner van Breda, werd daarop aangehouden op verdenking van poging woninginbraak en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat er nog een melding van een poging tot inbraak bij de politie was binnengekomen. De bewoners van een woning aan de Zeggelaan meldden de politie dat iemand omstreeks 05.15 uur had geprobeerd een raam van hun woning te forceren. De Bredanaar wordt ook van deze poging tot inbraak verdacht. Hij is ingesloten.

Oosterhouter aangehouden na diefstal bromfiets

OOSTERHOUT: De politie hield zondag 23 januari omstreeks 17.30 uur een 17-jarige Oosterhouter aan op verdenking van diefstal van een bromfiets. De bromfiets werd woensdag 12 januari omstreeks 22.15 uur weggenomen vanaf de Mgr. Frenckenstraat. De eigenaar van het vervoermiddel, een 17-jarige jongen uit Oosterhout, deed bij de politie aangifte van diefstal van zijn bromfiets.
Meerdere getuigen, waaronder de vader van de eigenaar, zagen tussen 12 januari en 23 januari een jongen op de bromfiets rijden. Ze meldden zich bij de politie die daarop een onderzoek instelde. Tijdens een onderzoek in de woning van de verdachte trof de politie diverse onderdelen van de bromfiets alsmede het bromfietscertificaat van de rechtmatige eigenaar aan. Daarop werd de Oosterhouter aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij legde een bekennende verklaring af. Nadat tegen de verdachte proces-verbaal was opgemaakt, is hij heengezonden. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Fietser gewond na aanrijding

WAALWIJK: Maandag 24 januari omstreeks 11.45 uur vond op de kruising van de Havenweg en de Sluisweg een aanrijding plaats waarbij een vrachtwagenchauffeur en een fietser betrokken waren. De vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit Utrecht, reed in zijn vrachtwagen over de Havenweg en wilde rechtsaf de Sluisweg oprijden. Daarbij zag hij een fietser (een man uit Waalwijk, leeftijd nog niet bekend), die op het fietspad reed en voorrang had, over het hoofd. Toen de man een knal hoorde en in zijn spiegels een fiets zag liggen, reed hij van schrik bovendien tegen een lantaarnpaal die langs de Sluisweg stond. De vrachtwagenchauffeur verleende eerste hulp aan het slachtoffer en belde vervolgens 1-1-2. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. De politie van het team Waalwijk is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Hen wordt verzocht contact op het nemen met de politie, via telefoonnummer 0900-8844.

Hardrijder blijkt onder invloed te zijn

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zondag 23 januari op maandag 24 januari omstreeks 01.00 uur een man met hoge snelheid door Waalwijk rijden. Omdat het net gesneeuwd had en de wegen glad waren, besloten de politiemensen de man te confronteren met zijn rijstijl. De man reageerde echter noch op het stopteken dat de politiemensen hem gaven, noch op het aanzetten van de blauwe zwaailichten. Toen de man moest stoppen voor de verkeerslichten op de Professor Kamerlingh Onnesweg konden de politiemensen hun auto voor de auto van de man zetten. Toen ze de man, een 32-jarige Waalwijker, controleerden bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 825 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is daarop ingevorderd. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Voetbalsupporters RKC weggestuurd uit Roosendaal

ROOSENDAAL / WAALWIJK: De burgemeester van Roosendaal heeft zondag 23 januari aan het begin van de middag een bus vol RKC-supporters teruggestuurd naar Waalwijk. De RKC-supporters zouden zich in Roosendaal, waar RKC moest spelen tegen RBC, provocerend hebben gedragen. Ook zouden ze in cafés vernielingen hebben aangericht. De burgemeester van Roosendaal besloot daarop uit voorzorg de supporters terug te sturen. De bus met daarin ongeveer 45 supporters werd op de terugreis begeleid door politiemensen uit Roosendaal. Ter hoogte van Waalwijk namen politiemensen van het district Oosterhout de begeleiding van de bus over. De bus werd vervolgens op de Keurweg in Waalwijk aan de kant gezet, waarop alle inzittenden werden gecontroleerd. Vier mannen die zich niet konden legitimeren, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kregen ze een bekeuring, omdat ze geen geldig legitimatiebewijs bij zich hadden. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd in Roosendaal.

Inbraak in restaurant

HANK: Tussen zondag 23 januari 22.00 uur en maandag 24 januari 08.00 uur is ingebroken in een restaurant aan de Keizer Napoleonweg. De achterdeur van de zaak bleek te zijn geforceerd. Uit twee gokautomaten die in de zaak staan, werd geld weggenomen.

Diefstal uit boot

ANDEL: Tussen dinsdag 18 januari 17.30 uur en zondag 23 januari 11.30 uur hebben onbekenden diverse goederen weggenomen vanaf een motorboot, gelegen aan de Hoge Maasdijk, in de afgedamde Maas. Zo werden onder andere een buitenboordmotor, een accu en handgereedschap weggenomen. De eigenaar van de boot, een 54-jarige man uit Sint Oedenrode, heeft bij de politie aangifte gedaan. Hij verklaarde bovendien dat meerdere bootbezitters het slachtoffer zijn geworden van de dieven. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Leonie van Ooijen