1) Superverse vis & kookles
Vismarkt Auckland open voor publiek
De Auckland Fish Market opent z'n deuren voor het grote publiek. Iedere consument kan er dagelijks terecht voor superverse vis, bijvoorbeeld bij Live Fish NZ dat negentig procent van de vis levend te koop aanbiedt. Of bij Fred Samuels, een delicatessenspecialist, die versbereide visproducten en -maaltijden verkoopt. Heerlijk en handig voor toeristen die de markt bezoeken.
De Fish Market werd in mei 2004 geopend door de Nieuw-Zeelandse topkok Peter Gordon, mede-eigenaar van het Londense restaurant The Providores. Tot nu toe konden er alleen professionals terecht, maar dat verandert dus.
In het marktgebouw bevindt zich ook de Seafood School, met auditorium en leskeuken. Ervaren koks brengen kookliefhebbers de fijne kneepjes bij van vis in de keuken, op basis van de thema's Azië-Pacific, Middellandse Zee en `specialiteiten van het seizoen'.
Meer informatie: www.afm.co.nz
noot aan de redactie (