Qualmark introduceert Exclusive-categorie

Hoogste klassering voor vijf toplodges

Vijf zeer luxe lodges in Nieuw-Zeeland ontvingen recent de hoogste waardering die een hotel in dat land kan ontvangen voor kwaliteit en exclusiviteit: Qualmark Exclusive. De nieuwe topcategorie is in nauwe samenwerking met de toeristische bedrijfstak ontwikkeld door Qualmark, de organisatie achter het officiële kwaliteitsmerk voor toeristische accommodaties en attracties

De vijf lodges zijn: Blanket Bay in Glenorchy, Huka Lodge in Taupo, Wharekauhau Country Estate in Wairarapa en Treetops Lodge & Estate en Okareka Lake House bij Rotorua. Stuk voor stuk kleinschalige hotels en residenties op zeer bijzondere locaties, met een uitgesproken persoonlijke service en de hoogste graad van comfort. Ze bezaten al het hoogste aantal te behalen Qualmark-sterren (5) en behoren nu tot de nieuwe superklasse.

Ervaren inspecteurs beoordeelden de toplodges op veertien verschillende onderdelen; van locatie tot gastvrijheid, van beleving tot activiteiten. Dit gebeurde tijdens anonieme, niet aangekondigde bezoeken.

Meer informatie:

Blanket Bay: www.blanketbay.com

Huka Lodge: www.hukalodge.com

Treetops Lodge: www.treetops.co.nz

Wharekauhau Country Estate: www.wharekauhau.co.nz

Okareka Lake House: www.okareka.co.nz

Wat doet Qualmark?

Qualmark beoordeelt bijna alles waar een toerist tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland mee te maken krijgt. Aan de hand van een sterrensysteem (één tot en met vijf sterren) geeft de organisatie de reiziger inzicht in de kwaliteit. Qualmark is een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, vertegenwoordigd door respectievelijk New Zealand Tourism en New Zealand Automobile Association.

Qualmark kent vijf hoofdcategorieën:

Places to stay: alle vormen van onderdak, van jeugdherbergen tot luxe zakenhotels, van bed&breakfast-adressen tot vakantieparken.

Things to do: attracties en activiteiten. Van bungee jumping tot musea, van winkelcentra tot kayakverhuur, van wijnexcursies tot rondvluchten.

Getting around: alle vormen van transport. Van limousineverhuur tot airport shuttles, van veerboten tot taxibedrijven, van busdiensten tot treinexcursies.

Visitor service: informatieverstrekkers, zoals VVV's, touroperators en uitgevers van brochures en reisgidsen.

Venues: alle accommodaties voor congressen, evenementen, sportwedstrijden, culturele activiteiten en muziekoptredens.

Meer informatie: www.qualmark.co.nz

noot aan de redactie (