HIVOS

stelt 250.000 ter beschikking voor noodhulp



Ramp Zuidoost-Azië: Hivos stelt 250.000 ter beschikking voor noodhulp

Hivos stelt per direct een kwart miljoen euro ter beschikking voor noodhulp in de gebieden die getroffen zijn door de tsunami in Zuidoost-Azië. De hulp loopt via lokale partnerorganisaties van Hivos in Sri Lanka, India en Indonesië die in allerijl programmas opzetten voor de slachtoffers van de ramp. Door de financiële ondersteuning van Hivos is de uitvoering van deze programmas onmiddellijk mogelijk.

Anders dan veel andere ontwikkelingsorganisaties heeft Hivos zelf geen medewerkers in het veld. Hivos staat echter voortdurend in contact met lokale organisaties in de getroffen landen en is aanwezig in de regio met haar kantoor in Bangalore (India), waardoor Hivos toch snel kan reageren op de hulpvraag van partnerorganisaties.

Naast de terbeschikkingstelling van middelen brengt Hivos de diverse partijen uit haar netwerk die ter plekke noodhulp verlenen met elkaar in contact. Hierdoor kunnen de diverse hulpprogrammas zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd en kan de noodhulp zo efficiënt mogelijk verlopen. Tot deze hulpverlenende partijen behoren ook Deutsche Welthungerhilfe (Duitsland), Concern (Ierland) en CESVI (Italië). Deze instellingen zijn evenals Hivos aangesloten bij het Europese samenwerkingsverband van ontwikkelingsorganisaties op seculiere grondslag Alliance2015.

Hivos blijft de situatie in het rampgebied nauwgezet volgen. Wanneer blijkt dat meer middelen nodig zijn of dat Hivos ook op andere wijze haar partnerorganisaties kan ondersteunen in de hulpverlening, zal Hivos hier alert op reageren.

Wilt u ook de lokale partners van Hivos helpen? Stort uw bijdrage op Postbank 716.000 of op ABN-Amro 51 37 23 749 onder vermelding van 'Zeebeving Azië'.