AutoRai

Fiat Stilo Actual: nieuwe instapversie vanaf 15.995,- euro

(17-1-2005)
Het Fiat Stilo gamma is gewijzigd met een nieuwe instapversie, de Actual. Deze neemt de plaats in van de tot voor kort leverbare Active.

De Actual uitvoering is uitermate scherp geprijsd, met een voordeel van liefst 600,- euro ten opzichte van de Active. Een opvallend gegeven, zeker gezien de voor de consument nadelige BPM-wijzigingen vanaf 1 januari.

Met de verlaging van de instapprijs wordt een breder publiek aangesproken. Het wordt nu voor nog meer mensen interessant om over te stappen in een nieuwe Fiat Stilo. De basisuitrusting is op een aantal punten aangepast om tot deze scherpe prijsstelling te kunnen komen. Van enige karigheid is echter absoluut geen sprake! Zo wordt de Fiat Stilo Actual bijvoorbeeld standaard geleverd met een handbediende airconditioning en een radio/Cd-speler met 6 speakers.

Naast de combinatie met de 95 pk sterke 1.4 16v benzinemotor, is de Actual uitvoering ook verkrijgbaar met de 100 pk sterke 1.9 JTD common-rail turbodieselmotor ( 20.995,- euro). Het betreft hier een doorontwikkeling van de 1.9 JTD 80 pk-versie, die uit het programma is genomen. Deze 100 pk dieseluitvoering vormt -zeker ook prijstechnisch- een welkome aanvulling op het Stilo-aanbod voor de zakelijke markt.

Overigens is ook de meerprijs van de 5-deurs ten opzichte van de 3-deurs verlaagd: dit was 700,- euro en bedraagt nu 500,- euro.

Standaarduitrusting Fiat Stilo Actual, o.a.:

- In carrosseriekleur gespoten bumpers

- Handbediende airconditioning

- Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening
- Elektrisch bedienbare voorste zijruiten met klemsensor
- Stuurwiel in hoogte en axiaal verstelbaar
- Dual drive stuurbekrachtiging

- 'My car' persoonlijke instellingsmogelijkheden van de auto
- Hoogteverstelling bestuurdersstoel

- Front airbags aan bestuurders- en passagierszijde
- ABS met EBD

- Radio/Cd-speler met 6 speakers

- Elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels