Gemeente Lingewaard


Herinrichting Cuperstraat verloopt voorspoedig

De Cuperstraat

Eind vorig jaar is in Bemmel begonnen met de herinrichting van drie wegen: de Van Ambestraat tussen de Dorpsstraat en de Cuperstraat, de Cuperstraat tussen de Van Ambestraat en de Herckenrathweg en de Ponylaan. De werkzaamheden vormen een onderdeel van het Centrumplan Bemmel. Het werk verloopt voorspoedig.

Eind november begon de herinrichting van de Cuperstraat, het gedeelte tussen de Herckenrathweg en de Van Ambestraat. De afgelopen weken zijn de trottoirbanden gesteld en zijn de eerste twee lagen asfalt aangebracht. De derde laag met de rode fietspaden volgt later.

Als het weer het toelaat, gaat de aannemer in de week van 10 januari verder met het herstraten van de trottoirs, het herinrichten van de parkeerplaats voor het zwembad en het aanbrengen van de inritconstructie in de Van Doornickstraat. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, circa vier weken in beslag nemen. Gedurende deze periode is het nodig de weg weer voor alle verkeer af te sluiten.

Regenwaterriool
In de week van 10 januari beginnen ook de werkzaamheden van de tweede fase. Het gaat om het gedeelte van de Cuperstraat tussen de Van Ambestraat en het hertenkamp en de Van Ambestraat tussen de Cuperstraat en de Ponylaan.

In de Cuperstraat wordt een regenwaterriool gelegd, waarna de rijbaan en het trottoir aan de zijde van de basisschool De Regenboog worden herstraat. In de Van Ambestraat komt eveneens een regenwaterriool, waarna het kruispunt met de Cuperstraat wordt afgemaakt. Deze werkzaamheden gaan, afhankelijk van de weersomstandigheden, circa zeven weken duren. Ook hier zal het nodig zijn de wegen geheel of gedeeltelijk voor alle verkeer af te sluiten.

Skateplein
Met de derde fase bestaande uit de Van Ambestraat (gedeelte tussen de Ponylaan en de Dorpsstraat) zal in februari worden begonnen. Fase vier, de Ponylaan, volgt medio maart. Het werk wordt afgesloten met de herinrichting van de parkeergelegenheid en het skateplein naast de dependance van de basisschool De Regenboog aan de Cuperstraat.

Een tekening met de nieuwe inrichting en de meest actuele fasering en planning is ophangen in het gemeentehuis in Bemmel en het Cultureel Centrum De Kinkel. Met eventuele vragen kunt u zich richten tot Martin Verstegen van de afdeling Ruimtelijk Beheer, tel. 026-3260269.

Artikel geplaatst op 3 januari 2005