FNV BONDGENOTEN

Uitnodiging Persbijeenkomst - De CAO in 2005

Maandag 17 januari organiseert FNV Bondgenoten een persbijeenkomst over het komende CAO-seizoen. Meer CAO's dan ooit moeten komend jaar vernieuwd worden, bij FNV Bondgenoten zo'n 500. U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst te wonen.

Tijdens de bijeenkomst zullen Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, en Anja Jongbloed, coördinator Arbeidsvoorwaarden en Pensioenen, ingaan op de inzet van FNV Bondgenoten voor 2005. Bondgenoten zet komend seizoen in op vijf speerpunten: ombouw prepensioen en VUT-regelingen, Gezond werken (preventie, reïntegratie en inkomenszekerheid), werkzekerheid, kinderopvang en loon. Van der Kolk en Jongbloed geven bij de verschillende punten een toelichting op de inzet van Bondgenoten en zij gaan in op de houding van de werkgevers en de te verwachten problemen.

Tijdens de persbijeenkomst zullen twee onderhandelaars van FNV Bondgenoten ingaan op de praktijk in hun cao.

- Hans van de Windt en Jan Berghuis zullen ingaan op de onderhandelingen voor de CAO Metalektro. Deze onderhandelingen worden woensdag 19 januari weer voorgezet.

- Ben Roodhuizen, onderhandelaar bij AKZO Nobel licht de situatie bij AKZO Nobel toe. Over de onderhandelingen bij AKZO Nobel is donderdag 13 januari weer een eerste gesprek gevoerd.

Om de bekendheid van de CAO te vergroten heeft FNV Bondgenoten voorlichtingsmateriaal ontwikkeld voor leden en niet-leden in de bedrijven. Dit materiaal wordt tijdens de persbijeenkomst gepresenteerd.

De bijeenkomst vindt plaats op het hoofdkantoor van FNV Bondgenoten, Varrolaan 100 in Utrecht en start om 12.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

Meer informatie:
Ingrid van den Berg, voorlichting FNV Bondgenoten, 030-2738478

13 jan 05 16:10