Gemeente Weert

11 januari 2005

WETHOUDER PEETERS INSTALLEERT BEGELEIDINGSCOMMISSIE OPVANGCENTRUM WILHELMINASINGEL

De begeleidingscommissie voor het Centrum voor daklozenopvang en verslavingszorg komt maandag 17 januari a.s. voor de eerste keer bijeen. Deze vergadering begint om 18.30 uur in het stadhuis en is voor iedereen toegankelijk. Wethouder Jan Peeters (Welzijn) geeft dan het startsein voor de werkzaamheden van de commissie.

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan goede communicatie met belanghebbenden rond de panden waar het centrum wordt gevestigd, nl. de voormalige schoolgebouwen aan de Wilhelminasingel 10b en12. In de begeleidingsgroep worden afspraken gemaakt ter voorkoming van overlast én wordt erop toegezien dat deze afspraken worden nagekomen. Tevens worden voorbereidingsplannen besproken, zoals de spoedige realisatie van noodopvang in één van de panden.

Inmiddels heeft een tiental vertegenwoordigers van onder andere omwonenden, wijkraden en de bewonersorganisatie binnenstad zich aangemeld voor deelname aan de begeleidingscommissie. Ook de politie, medewerkers van de opvang en de gemeente nemen deel aan de bijeenkomsten.

Belanghebbenden die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dit alsnog doen bij de gemeentelijke projectleider, de heer F. van Beeck, rechtstreeks bereikbaar via telefoonnummer 575485.

2005.001 JN

---- --