Ingezonden persbericht


Persbericht

Seinpost 2e tijdens internationale finale Copa Jerez

Nét geen eerste plaats, die ging naar het Engelse team. Maar toch een bijzonder fraai resultaat voor Edwin van de Goor en Gert-Jan Cieremans, resp. patron en chef-kok van restaurant Seinpost, die in Jerez de la Frontera ons land vertegenwoordigden tijdens de internationale van de Copa Jerez.

De jury van de sherry-spijscompetitie, die onder leiding stond van Juan-Maria Arzak (restaurant Arzak), was onder de indruk van de verrassende gerechten waarin typisch Nederlandse ingrediënten als Zeeuwse oesters, erwtensoep, geweckte barmen en paling een belangrijke rol speelden en prees de uitgekiende wijnkeuzes. Van de Goor en Cieremans slaagden er tijdens de spannende finale op overtuigende wijze in om landen als Duitsland, Spanje, Japan en België voor te blijven. Saillant detail was dat een van de sherrywijnen op het laatste moment uit Nederland moest worden ingevlogen: het Seinpost-team constateerde dat in Jerez een afwijkende botteling van de Rich Oloroso Royal Corregidor van Sandeman-Coprimar was klaargezet.

Tijdens de grootse fiësta na afloop van de prijsuitreiking liet de doorgaans ingetogen Gert-Jan Cieremans zich meeslepen in een uitgelaten flamenco-dans.