Barco


Barco slaat handen in elkaar met leidinggevende business school in Azië en biedt genetwerkte presentatieoplossingen aan
Shanghai, China, 14 januari 2005 - Barco en CEIBS tekenen nieuwe overeenkomst inzake een brede waaier van samenwerkingsmogelijkheden.

CEIBS werd in 1994 opgericht als een joint venture tussen MOFTEC (het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Economische Samenwerking) en de Europese Unie. Volgens de Financial Times bekleedde het MBA-programma van CEIBS in januari 2004 de 53ste plaats wereldwijd en de 1ste plaats in Azië. CEIBS richt MBA-, Executive MBA- en executive vormingsprogrammas in en is de school bij uitstek voor Chinese top-zakenlieden en voor de kaderleden van internationale bedrijven die in deze regio werken.

Barco trok 10 jaar geleden voor het eerst naar China en heeft zijn activiteiten in dit land de voorbije drie jaar snel uitgebreid. Barco is in China gegroeid van minder dan 50 tot meer dan 200 werknemers en creëerde in 2003 een O&O- en productievestiging. Barcos nood aan topmanagers voerde het bedrijf naar CEIBS waar verschillende van zijn senior managers een diploma hebben behaald.

CEIBS en Barco zullen samenwerken op het gebied van management inzake onderzoek, ontwikkeling, productie en technologie. Docenten van CEIBS werken samen met managers van Barco om het managementteam voor Barco China verder te ontwikkelen.

CEIBS heeft van Barco ook zijn bevoorrechte leverancier gemaakt voor visualisatie- en beeldschermoplossingen. Barco heeft zich ertoe verbonden de CEIBS-campussen in Shanghai en Beijing uit te rusten met haar genetwerkte presentatieoplossingen in netwerk die wereldwijd toonaangevend zijn.

Het management van Barco zal ook verder worden betrokken in de Corporate Advisory Board van CEIBS, waar het zal samenwerken met de topmanagers van verscheidene leidinggevende internationale en Chinese bedrijven om het onderwijsaanbod van CEIBS verder vorm te geven.

Sinds Barco een nieuwe strategie volgt die speciaal op China is gericht, heeft het bedrijf zijn aanwezigheid op de Chinese onderwijsmarkt met succes versterkt en producten geleverd aan belangrijke klanten zoals de universiteit van Zheijang, de universiteit van Jiao Tong, de universiteit van Tongji, de universiteit van Wuhan, de North West Industry University in Xian, de universiteit van Hongkong enzovoort.

Dr. Albert Bennett van CEIBS verklaarde: We heten Barco welkom in het selecte gezelschap van leidinggevende bedrijven die onze organisatie steunen. Als toonaangevend MBA-programma in Azië past het dat we samenwerken met de nummer 1 in Azië in beeldschermoplossingen. Als de onbetwiste leider in professionele visualisatietechnologieën past Barco perfect in ons profiel.

Frank Christiaens, Managing Director van Barco China en lid van de Corporate Advisory Board van CEIBS, verklaarde: We hebben CEIBS leren kennen als de belangrijkste leverancier van executive en MBA-opleidingen in China. Nadat we de voorbije jaren al verscheidene managers in dienst hadden genomen die een opleiding genoten aan CEIBS, hebben we beslist deze relatie verder te ontwikkelen en CEIBS te helpen onze vaardigheden en teams in China uit te bouwen.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, levert visualisatie- en display-oplossingen voor professionele markten. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootschermvisualisatie, visualisatiesystemen voor levenskritische toepassingen en systemen voor visuele inspectie. Barco is wereldwijd actief en heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco is genoteerd op Euronext Brussel en maakt deel uit van de Next 150-index.
www.barco.com

Over CEIBS
CEIBS is de leidinggevende internationale economische business school in China. Zijn hoofddoel bestaat erin bij te dragen tot de economische ontwikkeling van het land en zijn ondernemingen. Daartoe biedt de school aan MBA-studenten, managers en senior executives van bedrijven die in China werken of dat van plan zijn de kans de recentste kennis van en diepgaand inzicht in de huidige praktijken inzake internationaal management te verwerven en helpt ze deelnemers zich met succes aan hun eigen bedrijfsomgeving aan te passen. CEIBS werd op 8 november 1994 opgericht in Shanghai. De school heeft een eigen campus in Pudong, Shanghai en werd als joint venture zonder winstoogmerk opgericht in het kader van een overeenkomst tussen MOFTEC en de Europese Commissie. CEIBS heeft ook kantoren in Beijing en Shenzhen.

Contacts

JP Tanghe
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com