AutoRai

Alfa Romeo en Apple verhogen het luistergenot

(14-1-2005)
Alfa Romeo en Apple zijn twee merken die mobiliteit, design en (merk)beleving hoog in het vaandel hebben staan. Tijdens Mac World 2005 in San Francisco (USA) werd de âlogischeâ samenwerking tussen Apple en Alfa Romeo bekend gemaakt.
De eerste vrucht van dit samenwerkingsverband is de integratie van de Apple iPod in huidige en nieuwe Alfa Romeo modellen.

Stel je voor: op en neer naar de wintersport zonder één cd te hoeven wisselen. Ideaal toch? Dit wordt binnenkort mogelijk door integratie van de Apple iPod in de autoradio van een Alfa Romeo. De iPod MP3-speler met ingebouwde harddisk heeft een dermate grote opslagcapaciteit dat je volledige muziekcollectie erop past.

De samenwerking tussen Apple en Alfa Romeo is bij nadere beschouwing een tamelijk voor de hand liggende keuze. Apple is een van de meest dynamische en innovatieve bedrijven in de IT-sector en marktleider op het gebied van digitale geluiddragers. Het staat bekend om het aansprekende design van hun producten, met de nadruk op functionaliteit, kwaliteit en mobiliteit. Alfa Romeo kent een gelijke traditie door de combinatie van vooruitstrevend design en de modernste technologie.

Terug naar de iPod. Dit stukje hightech krijgt een plaats in het dashboard en wordt via een kabeltje aangesloten op de autoradio. Dankzij technische synchronisatie is de iPod ook te bedienen via de toetsen van de radio en/of het stuurwiel. Op deze manier wordt de aandacht van de bestuurder dus niet afgeleid van de weg, wat de veiligheid natuurlijk ten goede komt. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, kan de iPod eenvoudig verwijderd worden, zodat je er ook buiten de auto gebruik van kunt maken. Zelfs op de skipiste kun je dus genieten van je favoriete muziek!

Appleâs innovatieve systeem wordt binnen afzienbare tijd geïntroduceerd binnen het Alfa-gamma. Naar verwachting zal de onlangs vernieuwde Alfa 147 als een van de eerste modellen âcompatibleâ zijn met de iPod.