Heijkoop maakt ook in 2005 het Lekkerste Snackmenu
Persbericht 12 januari 2005
Fastfood sector maakt kwaliteitsslag naar boven
Jack Heijkoop maakt ook in 2005 het Lekkerste Snackmenu
AMSTERDAM, 12 januari 2005 Net als in 2004 heeft Jack Heijkoop van
Gasterij Den Dis (Bladel) tijdens de Horecava Het Lekkerste Snackmenu
gemaakt. Dit jaar met het menu 'Pof Kiep & Co'. De vakwedstrijd wordt
georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood en IJsbedrijven.
Naast een medaille en een beker ontving Heijkoop een culinaire reis.
Door alle deelnemers, veelal afkomstig uit de Cafetaria Top 100, is
een prima prestatie geleverd, zegt juryvoorzitter Paul van Gurp, maar
Jack Heijkoop stak er toch met kop en schouders bovenuit." Tweede werd
Fred Stevense van Cafetaria De Roode Vos uit Goor met Asjemenou en de
derde prijs ging naar Phia van de Lugt van SnackSalon Het Middelpunt
in Wezep met haar Zalm Saté Menu. Eddy Mamahit van Yumi Asian Easy
Food uit Amsterdam werd bekroond met de titel Beste Presentatie
Snackmenu 2005 voor zijn Wok Maluku.
Paul van Gurp kijkt tevreden terug op de drie vakwedstrijden van de
Horecava. Het niveau van de broodjes en menu's was hoger dan vorig
jaar. Ik constateer dan ook dat de fastfoodsector een fantastische
kwaliteitsslag naar boven heeft gemaakt.
De deskundige jury stond dit jaar onder leiding van Paul van Gurp. De
andere juryleden waren Martine Zuil (hoofdredacteur Snackkoerier), Gé
Kleijweg (eigenaar Kleijweg's Stadskoffyhuis Delft), Jan Baas
(DishCovery Catering Amsterdam), Dick Folmer (manager Opleidingen
Middelbare Vakschool Wageningen), Steffen van Beek (hoofdredacteur
SHOPS out-of-home), Han Wonink (formulemanager Hanos) en Frans van
Rooij (Projectbureau Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven).
Namens de sponsoren werden er ook prijzen uitgereikt. Farm Frites
beloonde Jeroen van Blitterswijk van Plaza Stegeman uit Rheden. Zowel
Fano Fine Foods als IgloMora bekroonden Theo van Schie uit Wassenaar
(Kwalitaria Jacqueline) voor zijn Amigo Bocado. Remia gaf een prijs
aan Daniël van de Langemheen van Vork FastFood in Hilversum. Bart van
Scheyndel (Plaza de Pitstop, Den Hoorn) kreeg een prijs van Kiremko en
Hanos bekroonde Murdo Ferguson van Grand Cafe Brasserie Majestic
(Amsterdam) met een mooie prijs.
Deze Horecava won Rachid Ahajgoune het Lekkerste Broodje (horeca) met
Fakirs Lunch en Jurgen Bouwens in de categorie catering met Sushi
Snekkie. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op
www.wedstrijden.nl. De volgende wedstrijden zijn 1 en 2 februari
tijdens IJsvak (tijdnes de Bakkerijdagen, Brabanthallen, Den Bosch.
---
Noot voor de redactie
Koninklijk Horeca Nederland