Koninklijk Horeca Nederland

Heijkoop maakt ook in 2005 het Lekkerste Snackmenu

Persbericht 12 januari 2005
Fastfood sector maakt kwaliteitsslag naar boven Jack Heijkoop maakt ook in 2005 het Lekkerste Snackmenu AMSTERDAM, 12 januari 2005 Net als in 2004 heeft Jack Heijkoop van Gasterij Den Dis (Bladel) tijdens de Horecava Het Lekkerste Snackmenu gemaakt. Dit jaar met het menu 'Pof Kiep & Co'. De vakwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood en IJsbedrijven. Naast een medaille en een beker ontving Heijkoop een culinaire reis.

Door alle deelnemers, veelal afkomstig uit de Cafetaria Top 100, is een prima prestatie geleverd, zegt juryvoorzitter Paul van Gurp, maar Jack Heijkoop stak er toch met kop en schouders bovenuit." Tweede werd Fred Stevense van Cafetaria De Roode Vos uit Goor met Asjemenou en de derde prijs ging naar Phia van de Lugt van SnackSalon Het Middelpunt in Wezep met haar Zalm Saté Menu. Eddy Mamahit van Yumi Asian Easy Food uit Amsterdam werd bekroond met de titel Beste Presentatie Snackmenu 2005 voor zijn Wok Maluku.

Paul van Gurp kijkt tevreden terug op de drie vakwedstrijden van de Horecava. Het niveau van de broodjes en menu's was hoger dan vorig jaar. Ik constateer dan ook dat de fastfoodsector een fantastische kwaliteitsslag naar boven heeft gemaakt.

De deskundige jury stond dit jaar onder leiding van Paul van Gurp. De andere juryleden waren Martine Zuil (hoofdredacteur Snackkoerier), Gé Kleijweg (eigenaar Kleijweg's Stadskoffyhuis Delft), Jan Baas (DishCovery Catering Amsterdam), Dick Folmer (manager Opleidingen Middelbare Vakschool Wageningen), Steffen van Beek (hoofdredacteur SHOPS out-of-home), Han Wonink (formulemanager Hanos) en Frans van Rooij (Projectbureau Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven).

Namens de sponsoren werden er ook prijzen uitgereikt. Farm Frites beloonde Jeroen van Blitterswijk van Plaza Stegeman uit Rheden. Zowel Fano Fine Foods als IgloMora bekroonden Theo van Schie uit Wassenaar (Kwalitaria Jacqueline) voor zijn Amigo Bocado. Remia gaf een prijs aan Daniël van de Langemheen van Vork FastFood in Hilversum. Bart van Scheyndel (Plaza de Pitstop, Den Hoorn) kreeg een prijs van Kiremko en Hanos bekroonde Murdo Ferguson van Grand Cafe Brasserie Majestic (Amsterdam) met een mooie prijs.

Deze Horecava won Rachid Ahajgoune het Lekkerste Broodje (horeca) met Fakirs Lunch en Jurgen Bouwens in de categorie catering met Sushi Snekkie. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op www.wedstrijden.nl. De volgende wedstrijden zijn 1 en 2 februari tijdens IJsvak (tijdnes de Bakkerijdagen, Brabanthallen, Den Bosch.
---

Noot voor de redactie