PERSBERICHT - 2005-01-12

Annelike Jungerius winnaar receptenwedstrijd Quiche Lorraine

Beste Nederlandse quiche komt uit Doorn

Het recept van mevrouw Annelike Jungerius uit Doorn voor een Nederlandse variant op de Quiche Lorraine is als beste gekozen in een receptenwedstrijd van de Franse regio Lorraine. Tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht kreeg mevrouw Jungerius haar prijs (een 5-daagse vakantie naar de Lorraine) overhandigd uit handen van bestuursvoorzitter Obiegala van de CRT Lorraine.

De opdracht van de wedstrijd was een recept in te sturen voor een variant op de Quiche Lorraine, de moeder der hartige taarten, waarvan het eerste recept dateert uit de 18e eeuw. De jury, onder leiding van Franse chefkok Phillipe Giorgi (tevens voorzitter Logis de France in Lorraine) koos uiteindelijk voor het recept van Annelike Jungerius, omdat zij een quiche maakt op basis van puur Hollandse ingrediënten, waaronder vier verschillende kaassoorten en venkel.

Tijdens een cocktailparty in het Frankrijk-paviljoen van Maison de la France op de Vakantiebeurs konden bezoekers de winnende quiche zelf proeven. Hij viel zeer in de smaak!

De Lorraine is een veelzijdige, Franse regio op slechts 4-5 auto-uren vanaf Nederland. De veelzijdigheid van de regio komt onder meer tot uiting in de steden Metz en Nancy, de natuur in de Vogezen, de monumenten van de Eerste Wereldoorlog rond Verdun en de kuuroorden Vittel en Contrexeville. Dankzij de relatief korte reisafstand is de bestemming niet alleen geschikt voor een langer verblijf, maar juist ook voor een korte vakantie of weekendje weg.

Op de foto: de winnares, temidden van de chefs uit de Lorraine, bestuursvoorzitter Obiegala van de CRT en Michel Peyre, directeur van Maison de la France in Amsterdam

Noot voor de redactie,