PERSBERICHT - 2005-01-12
Annelike Jungerius winnaar receptenwedstrijd Quiche Lorraine
Beste Nederlandse quiche komt uit Doorn
Het recept van mevrouw Annelike Jungerius uit Doorn voor een
Nederlandse variant op de Quiche Lorraine is als beste gekozen in een
receptenwedstrijd van de Franse regio Lorraine. Tijdens de Vakdag van
de Vakantiebeurs in Utrecht kreeg mevrouw Jungerius haar prijs (een
5-daagse vakantie naar de Lorraine) overhandigd uit handen van
bestuursvoorzitter Obiegala van de CRT Lorraine.
De opdracht van de wedstrijd
was een recept in te sturen voor een variant op de Quiche Lorraine, de
moeder der hartige taarten, waarvan het eerste recept dateert uit de
18e eeuw. De jury, onder leiding van Franse chefkok Phillipe Giorgi
(tevens voorzitter Logis de France in Lorraine) koos uiteindelijk voor
het recept van Annelike Jungerius, omdat zij een quiche maakt op basis
van puur Hollandse ingrediënten, waaronder vier verschillende
kaassoorten en venkel.
Tijdens een cocktailparty in het Frankrijk-paviljoen van Maison de la
France op de Vakantiebeurs konden bezoekers de winnende quiche zelf
proeven. Hij viel zeer in de smaak!
De Lorraine is een veelzijdige, Franse regio op slechts 4-5 auto-uren
vanaf Nederland. De veelzijdigheid van de regio komt onder meer tot
uiting in de steden Metz en Nancy, de natuur in de Vogezen, de
monumenten van de Eerste Wereldoorlog rond Verdun en de kuuroorden
Vittel en Contrexeville. Dankzij de relatief korte reisafstand is de
bestemming niet alleen geschikt voor een langer verblijf, maar juist
ook voor een korte vakantie of weekendje weg.
Op de foto: de winnares, temidden van de chefs uit de Lorraine,
bestuursvoorzitter Obiegala van de CRT en Michel Peyre, directeur van
Maison de la France in Amsterdam
Noot voor de redactie,