PERSBERICHT - 2004-11-19
CRT Lorraine en Maison de la France organiseren receptenwedstrijd
Wie maakt de lekkerste Quiche Lorraine
Het Comité Regional du Tourisme Lorraine organiseert in samenwerking
met Maison de la France een receptenwedstrijd voor de bekendste
hartige taart ter wereld, de Quiche Lorraine. Dit initiatief komt
voort uit de verkiezing van de Lorraine als gastregio op het
Frankrijk-paviljoen tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht van 11 tot en
met 16 januari 2005.
De wedstrijd
Deelnemers dienen een eigen,
persoonlijk recept insturen van een variant op de Quiche Lorraine.
Voorwaarde is, dat in de vulling tenminste één van de drie
oorspronkelijke ingrediënten (te weten eieren, spek en crème fraiche)
wordt gebruikt. Verder kan iedereen zijn fantasie de vrije loop laten.
Wat de deelnemer wil toevoegen is aan hem of haar. Voorts moet het een
recept zijn voor 4 personen. Elk ingezonden recept moet vrij van
rechten zijn (en deelnemers kunnen geen rechten aan hun inzending
ontlenen). Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
De recepten moeten voor 10
december 2004 binnen zijn bij de wedstrijdorganisatie: CRT Lorraine,
p/a CommuniGate, Zwaardstraat 16, 2584 TX Den Haag. Alle recepten
worden beoordeeld door een juryteam uit de Lorraine, bestaande uit
koks onder leiding van Philippe Giorgi, chefkok en tevens voorzitter
van Logis de France in de Lorraine.
De winnaar
De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 11 januari 2005 tijdens de
Vakantiebeurs in Utrecht. De jury zal de vijf beste recepten
nomineren. Deze genomineerden worden begin januari geïnformeerd en
uitgenodigd om naar de prijsuitreiking te komen.
De winnaar van de wedstrijd krijgt een 4-daagse reis voor 2 personen
naar de Lorraine, bestaande uit overnachtingen in één van de
sfeervolle hotels in de Lorraine, maaltijden en excursies. De
invulling is in overleg (sportief, cultureel, gastronomisch of
wellness).
De winnaar kan zijn arrangement
kiezen uit de brochure Even weg naar Lorraine (foto). De vier overige
genomineerden krijgen een gastronomische mand met heerlijke
streekproducten uit de Lorraine. De winnende quiche is tijdens de
Vakantiebeurs tevens te proeven in het restaurant op het
Frankrijk-paviljoen.
Noot voor de redactie,