Amsterdam RAI

Horecava 2005
24 jun 2004

WORLD FOOD TRENDS OP HORECAVA 2005

Het nieuwe World Food Trends belicht de laatste food trends op Horecava 2005. De nieuwste ideeën over food en inrichting, geïnspireerd op de wereldkeuken zijn er straks te zien. Bruisend middelpunt blijft de HorecavArena: het podium waar de beleving van het horecavak centraal staat. Ook innovaties in de branche krijgen volop aandacht met het nieuwe Innovatie Theater en de Innovatieroute. Zon 450 bedrijven gaan zich naar verwachting op deze Horecava presenteren. Hiermee vinden bezoekers alle relevante productcategorieën terug op de beursvloer van Horecava 2005. Het nationale vakevenement voor horeca en grootkeuken vindt plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari 2005 in Amsterdam RAI.

Inspirerende evenementen
World Food Trends laat uitgebreid de opvallendste ontwikkelingen op het gebied van eten in de horeca zien. In het paviljoen is niet alleen aandacht voor food uit de wereldkeuken, maar ook voor de productie (zoals apparatuur en technieken) en presentatie (inrichting en aankleding). De gehele dag vinden er op World Food Trends kleinschalige demonstraties, presentaties, proeverijen en workshops plaats. World Food Trends is opgezet na het succes van de Food Trends Pleinen op Horecava 2003. Het paviljoen wordt ingevuld met medewerking van exposanten. Die intentie hebben Kweker Groothandel, Satelliet Meubelen en Klaasen Interieur al getoond. Vanzelfsprekend staat deelname van andere bedrijven ook open.

De HorecavArena blijft het podium voor grootschalige activiteiten. Iedere dag bestaat het programma uit de sessies Kooktijd, Proeflokaal en feestelijke Prijsuitreikingen. De eerste dag zijn dat de officiële opening van de Horecava en de uitreiking van de Horecava Innovation Award. Elders op de beursvloer vinden vanzelfsprekend de bekende kookwedstrijden plaats zoals de Convenience Kookwedstrijden en het Lekkerste Broodje van Nederland.

Innovaties in de schijnwerpers
Bezoekers gaan meer zien van de innovatieve inzendingen voor de vijfde Horecava Innovation Award. Het jubileum is reden om extra activiteiten rondom de award te organiseren. Zo komen er naast de nominaties voor de prijs ook eervolle vermeldingen. De jury heeft hiertoe besloten omdat er tussen de inzendingen interessante nieuwe innovaties zaten die voor bezoekers onzichtbaar bleven. Speciaal voor deze bedrijven staat op Horecava het Innovatie Theater. Zij kunnen in dit Theater presentaties en demonstraties houden met hun uitverkoren producten en diensten. Daarnaast krijgen de meest opzienbarende inzendingen van exposanten een plek in de Innovatieroute op de beursvloer. De inschrijving voor de Horecava Innovation Award staat ook open voor niet-deelnemers. De overall winnaar krijgt naast het kunstwerk een Trend Trip voor twee personen aangeboden. Deze Trend Trip gaat naar een hippe Europese stad waar de winnaar een kijkje in de keuken van enkele vooruitstrevende bedrijven gaat nemen.

Wine Professional
Ook dit jaar vindt het exclusieve wijnevenement Wine Professional gelijktijdig plaats met de eerste drie dagen van Horecava: maandag 10 tot en met woensdag 12 januari 2005. Bezoekers kunnen bij tal van leveranciers nieuwe wijnen en fijne gastronomie ontdekken. Wine Professional wordt gezamenlijk met The Wine & Food Association georganiseerd.

Voorregistratie via internet
Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. Voor toegang tot Horecava is vooraf registratie nodig. Dit heeft zowel voordelen voor bezoekers als exposanten. Zo kunnen bezoekers eenvoudiger aan een toegangskaart komen via de internetsite mits ze aan kunnen geven in het vak werkzaam te zijn. Ook exposanten profiteren van de toegangsregeling. Zo hebben ze de zekerheid dat alleen vakbezoekers toegang krijgen. Horecava 2005 is dagelijks geopend van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari van 11.00 tot 18.00 uur. Na de zomer is op www.horecava.nl meer informatie te vinden over deelnemers, nieuwe activiteiten en registratie.

Amsterdam, 21 juni 2004

Noot voor de redactie /