Ingezonden persbericht
Rachid Ahajgoune maakt wederom het Lekkerste Broodje
Lekkerste Broodje van Nederland (horeca) weer groot succes
AMSTERDAM, 10 januari 2005 - Tijdens de Horecava is voor de 22e keer de vakwedstrijd "Het lekkerste broodje van Nederland" gehouden. Rachid Ahajgoune van Restaurant La Ruche van de Bijenkorf Den Haag heeft volgens de jury de allerlekkerste creatie 'Fakir's Lunch' in de categorie horeca. De vakwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven. Naast een medaille ontving Ahajgoune een culinaire reis en de Hanos Bokaal van hoofdsponsor Hanos Horeca Groothandel.
Na de voorrondes, waar in totaal zo'n 60 personen aan hebben deelgenomen, waren er nog 12 finalisten overgebleven. Rachid Ahajgoune, tevens winnaar in 2004, had zich automatisch geplaatst om zijn titel te verdedigen. Het niveau van de creaties was ook dit jaar weer bijzonder hoog.
De deskundige jury bestond uit:
. Paul van Gurp, juryvoorzitter
. Jules Paradijs, hoofdredacteur Stan Huygens Journaal (Telegraaf)
. Joop Braakhekke, eigenaar restaurant 'Le Garage'
. Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland
. Carin Leenders de Vries, culinair deskundige
. Patricia van Dobben, Van Dobben Croquetten
. Garry de Boer, culinair adviseur Hanos
. Han Wonink, formulemanager Hanos
. Co Eliveld, culinair adviseur Hanos
Tweede werd Foeat Stolk van Kleyweg's Stadskoffiehuys te Delft met zijn creatie 'Geitenbreier'. Derde werd Rachel Singelenberg van Restaurant La Ruche van de Bijenkorf Den Haag met haar creatie 'Eekhoorntjes Brood'. Zij mocht tevens de sponsorprijs van Lebo Kaas B.V in ontvangst nemen. Pastridor reikte zijn sponsorprijs uit aan Frank Eggerding van Croissanterie La Marquise te Hoorn voor zijn creatie 'Het Opkikkertje'.
Dinsdag 11 januari strijden 12 finalisten én de winnaar van 2004 om "Het lekkerste broodje van Nederland" in de categorie catering.
Noot voor de redactie -