HBO-Raad

verschenen op: 10-01-2005

Doekle Terpstra nieuwe voorzitter HBO-raad

Het bestuur van de HBO-raad draagt Doekle Terpstra (48) voor als nieuwe voorzitter van de HBO-raad. Na instemming door de Algemene Ledenvergadering wordt hij per 1 mei 2005 benoemd. Hij volgt daarmee Frans Leijnse op. Terpstra is op dit moment voorzitter van de vakcentrale CNV. Daarnaast is hij ondermeer vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van VU/Windesheim en uit hoofde van zijn huidige functie is hij lid van het Dagelijks Bestuur van de Sociaal Economische Raad.

Met Doekle Terpstra krijgt de HBO-raad opnieuw een voorzitter met veel bestuurlijke ervaring en een breed politiek netwerk. Vanwege zijn betrokkenheid en grote kennis van sociaal-economische ontwikkelingen, verwacht de HBO-raad dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere uitwerking van de innovatieagenda van hogescholen. Uit eigen ervaring weet hij hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat mensen zich hun hele leven kunnen blijven ontwikkelen. Dit is essentieel voor de Nederlandse kenniseconomie, want het aantal hoger opgeleiden in Nederland moet omhoog. Verder zal zijn uitgebreide netwerk in zowel het bedrijfsleven als in maatschappelijke organisaties ongetwijfeld bijdragen aan een verdere versterking van de relatie tussen hogescholen, ondernemers en de regio.

De HBO-raad is de belangen- en werkgeversvereniging van de Nederlandse hogescholen. Bij de vereniging zijn 44 hogescholen aangesloten, waar in totaal 350.000 studenten staan ingeschreven. In het hbo werken ruim 30.000 mensen.
De HBO-raad behartigt de belangen van de hogescholen naar kabinet, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties. En is daarnaast een werkgeversvereniging die overleg voert met overheid en werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van de hogescholen. Terug terug