Ingezonden persbericht
Spectaculair debat tijdens Wine Professional 2005
Tijdens de 3e editie van Wine Professional, de voornaamste vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen en fijne gastronomische producten presenteert The Wine & Food Association een topontmoeting die nu al historisch genoemd kan worden. Thema: de restaurantgids.
Aan de discussietafel zullen plaatsnemen: Paul Van Craenenbroeck (de huidige hoofdredacteur Michelin Benelux), Marc Declerck (hoofdredacteur Gault Millau Benelux), Iens Boswijk (hoofdredacteur IENS Independent restaurantgidsen) en Guido Nijssen (hoofdredacteur Lekker). Centraal staan vragen met betrekking tot nut, filosofie, betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, de rol van inspecteurs, beoordelingscriteria en andere thema s die in relatie staan tot de vier meest invloedrijke restaurantgidsen.
5e Nationale Huiswijncompetitie
Een andere highlight is de finaleproeverij en aansluitend de prijsuitreiking van de Nationale Huiswijncompetitie, die in januari zijn eerste lustrum beleeft. Tijdens regionale huiswijncompetities zijn het afgelopen jaar honderden wijnen geproefd van restaurants en cafés in heel Nederland. De beste daarvan staan op 10 januari in diverse categorieën in de finale.
Gastronomie
In het Kooktheater zullen wederom verschillende culinaire coryfeeën uit Nederland en België extra cachet geven aan smaakvolle en experimentele wijn-spijssessies.
Vernieuwd en vernieuwend
Wine Professional is na twee edities uitgegroeid tot een begrip onder de serieuze horeca- en wijnprofessionals. De vakbeurs, die inmiddels kan rekenen op een groeiende internationale belangstelling, verhuist in 2005 naar een grotere, geheel vernieuwde hal van Amsterdam RAI, en biedt een nog grotere diversiteit aan producten.
Nieuw zijn o.a. aandacht voor whisky, cognac en likeur in relatie tot de gastronomie, een apart segment voor betaalbare wijnen, speciaal gericht op slijters en wijnspeciaalzaakhouders.
Educatieve activiteiten
Uiteraard wordt Wine Professional weer omlijst met een groot aantal activiteiten, waarbij het element educatie nog meer op de voorgrond zal treden dan voorheen. Net als tijdens de vorige edities vinden er in het Wijntheater boeiende proeverijen, masterclasses en presentaties plaats.
Wine Professional, een project van The Wine & Food Association, vindt van 10 t/m 12 januari plaats in het RAI Congrescentrum. Tegelijkertijd biedt de RAI plaats aan twee gerelateerde vakbeurzen: Horecava en het nieuwe evenement Hostec-EurHotec (beide 10 t/m 13 januari).
Ingezonden persbericht