Politie Zuid-Holland-Zuid

9/1 weekend Hoeksche waard

09-01-2005 - nieuwsberichten district III

DIERENMISHANDELING
MIJNSHEERENLAND De politie heeft vrijdagmorgen 7 januari een 38-jarige man uit Oudenhoorn aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. Aan de Brabersweg in Mijnsheerenland stonden al geruime tijd vier ponys die geen eten en drinken meer kregen volgens de eigenaar van het erf. Hij deed hier melding. De dieren zijn eigendom van de aangehouden verdachte. Na een bezoek van de dierenarts is geconstateerd dat de dieren ernstig verwaarloosd zijn. De vier ponys zijn overgedragen aan de dierenbescherming.

VEELPLEEGSTER AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND De politie heeft vrijdagmiddag 7 januari een 51-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland. De vrouw staat bekend als veelpleger. Ze probeerde in de winkel een fles cognac te stelen maar zette de fles op een andere plek terug toen ze doorhad dat ze in de gaten werd gehouden. De eigenaar van de supermarkt had op 5 januari j.l. al aangifte gedaan van een aantal diefstallen die waren gepleegd in de periode 31 december tot en met 5 januari. Op video-opnames was te zien dat het om dezelfde vrouw ging. Ze werd eerder ook al in een filiaal in Barendrecht aangehouden.

FIETSENDIEF GEPAKT
S-GRAVENDEEL De politie heeft zaterdagochtend 8 januari een 14-jarige jongen in diens woning aan het Korenbloemerf te s-Gravendeel aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets op 10 december op het Crocuserf te s-Gravendeel. De jongen is in verzekering gesteld. De fiets behoorde toe aan een 47-jarige vrouw uit die plaats.

ALCOHOL
S-GRAVENDEEL Bij een alcoholcontrole op de Kiltunnelweg, de Maasdamseweg, de Provinciale weg, de Hendrik Hamerstraat en de Nieuwe Bonaventuurseweg te s-Gravendeel zijn in de nacht van 7 op 8 januari bijna 1000 ademtesten afgenomen. Er werden zes processen-verbaal uitgereikt aan bestuurders die teveel gedronken hadden.

STALKING
OUD-BEIJERLAND Een 44-jarige man uit Kerkrade is op verzoek van de officier van justitie aangehouden op het politiebureau te Oud-Beijerland en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het stalken van zijn ex-vriendin, een 41-jarige vrouw uit Strijen. De man meldde zich op verzoek van de politie op zaterdagmiddag 8 januari.