Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, vrijdag 7 januari

Alkmaar 07-01-2005 - 14.50 uur

Mishandeling: hernieuwd verzoek om getuigen
Alkmaar, vrijdag 7 januari 2005
Op maandag 3 januari 2005, omstreeks 00.30 uur raakte een 53-jarige inwoner uit Alkmaar gewond tijdens een vechtpartij op de Molenkade. Kort daarvoor werden het slachtoffer en een 45-jarige vriend uit Alkmaar opgeschrikt door stenen die werden gegooid tegen het raam van de woonboot waarin ze verbleven. Zij zijn daarop naar buiten gegaan en zagen daar drie jongemannen staan, waarvan twee gewapend waren met een slag- en steekwapen. Er ontstond een woordenwisseling wat uitmondde in een vechtpartij, waarbij de 45-jarige man een klap kreeg tegen het hoofd. Hij is weer terug gegaan naar de woonboot. Niet veel later werd zijn vriend zwaar gewond aangetroffen op de Molenkade. Het slachtoffer is naar het MCA gebracht en ligt op de intensive care. Het tweede slachtoffer heeft zich laten hechten aan een hoofdwond. De 53-jarige man ligt nog in het ziekenhuis. Zijn toestand is nog steeds kritiek. Om deze reden vraagt de politie nogmaals aan getuigen die op of omstreeks die tijd in de omgeving van de Molenkade iets verdachts hebben gezien of op een andere manier iets over deze ernstige mishandeling kunnen melden contact op te nemen met de politie Alkmaar. De politie is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
Op woensdag 12 januari 2005 zal het programma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan deze zaak besteden. De uitzending wordt voor de eerste maal uitgezonden omstreeks 18.25 uur en wordt woensdagavond en donderdag regelmatig herhaald.

Rectificatie: inbraakrisico 1%
Regio, vrijdag 7 januari 2005
In het persbericht dat op donderdag op onze website werd gepubliceerd werd een storende fout gemaakt. Onder het kopje 'Opvallende zaken in het afgelopen jaar' stond vermeld dat het inbraakrisico licht gestegen was, maar nog steeds rond de 10% ligt. Dit is onjuist. Het inbraakrisico is niet hoger dan 1 %. In het oorspronkelijke persbericht is de fout inmiddels hersteld.

Verkeerscontroles
Regio, donderdag 6 januari 2005
Op donderdag werdenop verschillende plaatsenb in de regio grote en kleine verkeerscontroles gehouden waarbij 153 maal werd bekeurd. Het donkere weer geeft de politie voldoende aanleiding gericht te controleren op snelheid, verlichting, hinderlijk- en gevaarlijk verkeersgedrag en technische toestand van voertuigen. Tijdens de controle werden bestuurders ook gevraagd zich te legitimeren. In elf gevallen bleken bestuurders dat niet te kunnen. Voor de volgende zaken werd bekeurd:

- verlichting 31 x

- snelheid 21 x

- verkeersgedrag 42 x

- helm 2 x

- gordel 39 x

- niet handsfree bellen 4 x

- geen rijbewijs 1 x

- losliggende lading 1 x

- gladde band 1 x

- IDplicht 11 x

Alcoholcontrole
Bergen, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmorgen omstreeks 02.25 uur werd op het Plein in Bergen een 22-jarige man uit Bergen in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 435 ug/l. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. De man liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, donderdag 6 januari 2005
Op donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur reed een 18-jarige man uit Alkmaar in een personenauto over de Kalkovensweg in zijn woonplaats. Op de kruising met de Westerweg verleende hij geen voorrang aan een 81-jarige uit Heiloo afkomstige bestuurster van een invalidewagen. Deze kwam over de Westerweg aangereden. Bij de aanrijding die volgde raakte de vrouw gewond. Zij werd met pijn in haar borst overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.
Castricum, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmorgen omstreeks 09.00 uur raakte een 19-jarige bromfietser uit Castricum gewond bij een aanrijding op de T-kruising van de Beverwijkerstraatweg - Puikman - Oude Haarlemmerweg in zijn woonplaats. Een 62-jarige Castricummer in een personenauto reed over de Beverwijkerstraatweg en wilde op genoemde kruising linksaf slaan. Hierbij liet hij de tegemoetkomende bromfietser niet voor gaan. De bromfietser liep arm- en beenletsel op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het AMC.

Diefstal motorfiets
Anna Paulowna, donderdag 6 januari 2005
Op donderdag werd tussen 08.00 en 17.00 uur een motorfiets ontvreemd vanaf de Meerling in Anna Paulowna. De motorfiets stond op de inrit bij een woning. De motor stond op slot met een zwaar kettingslot. Het gaat hier om een rode Gillera Runner met kenteken MH-DH-78. De motor is slechts 180 cc en heeft uiterlijk veel weg van een zware bromfiets.

Inbraak woning
Alkmaar, vrijdag 7 januari 2005
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.25 uur werd een inbraak ontdekt in een flatwoning aan de Melis Stokelaan in Alkmaar. De daders waren binnengekomen door de voordeur open te breken. Het hele huis bleek overhoop gehaald te zijn. In ieder geval werden een digitale camera, sieraden, geld en twee paspoorten buit gemaakt.

Inbraak in winkels
Regio, vrijdag 7 januari 2005
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in de regio een aantal winkels het slachtoffer geworden van inbrekers. In het Alkmaarse Centrum werd ingebroken in verschillend winkels op het Fnidsen, de Appelsteeg en de Mient. De eigenaren van de winkel gaan aangifte doen van deze inbraken.
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.15 uur werden bewoners van een pand boven een winkel aan de Grote Oost in Hoorn wakker van glasgerinkel. Toen zij gingen kijken zagen zij dat een etalageruit van een winkel was ingegooid. Ook zagen zij dat persoon met een scooter bij het raam stond. Voor zover kon worden nagegaan worden er geen goederen uit de etalage vermist.
Ook bij een winkel aan de Geesterduin te Castricum werd een ruit vernield. Hier werd omstreeks 04.00 uur een steen door de winkeldeur gegooid. Vermoedelijk werden sigaretten weggenomen.

Diefstal buitenboordmotor
Enkhuizen, vrijdag 7 januari 2005
In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 22.00 en 09.30 uur werd een buitenboordmotor ontvreemd vanaf een boot in het water achter een woning aan het Onder Zeil in Enkhuizen. De buitenboordmotor zat bevestigd aan een witte polyester toerboot. Het ging om een grijze Yamaha, type F8CMH, voorzien van een blauwe hoes.

Beroving
Schagen, donderdag 6 januari 2005
Op donderdagavond omstreeks 18.15 uur fietste een 21-jarige vrouw uit Schagen over de Menisweg in haar woonplaats. Toen zij door het tunneltje in de richting Kievitlaan fietste werd zij gevolgd door een man die achter haar aan rende. In de veronderstelling de man niet kwijt te kunnen raken stopte de vrouw in de omgeving van het pompstation. De jongen rende toen langs haar en greep in het voorbijgaan haar tas van haar schouder. In de tas zat een CD-speler, enkele bankpasjes en een bedrag van tien euro. De overvallen was een blanke man van 23 tot 27 jaar met een lengte van 1,90 meter. Hij had kort geknipt blond haar en droeg een wijde spijkerbroek met een blauw vest of een blauwe trui.

Controle coffeeshops
Den Helder, donderdag 6 januari 2005
Op donderdagavond werd in de diverse coffeeshops in Den Helder een controle uitgevoerd. Er werd ondermeer gekeken naar de handelsvoorraad softdrugs en naar de leeftijd van de bezoekers. In alle gevallen bleken de shops zich aan de regels te hebben gehouden. In zeven gevallen bleken bezoekers zich niet te kunnen legitimeren. Hiervoor kregen zij een bekeuring. Een van hen wilde zelfs zijn naam niet opgeven. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Controle openbare orde
Den Helder, donderdag 6 januari 2005
Op donderdagavond werd in het centrum een controle gehouden op de openbare orde. Hierbij werd ondermeer gekeken naar het ophouden in portieken. In totaal kregen 9 personen een bekeuring omdat zij zich zonder redelijk doel ophielden in portieken. Een van hen kreeg ook een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren.