TE STRAKE BV

Persbericht 3 januari 2005

Directeur weg bij Te Strake Groep in Deurne

De Te Strake groep in Deurne (ca 275 medewerkers) heeft besloten een nieuwe algemeen directeur aan te trekken. In afwachting daarvan zal een interim manager worden aangesteld. De huidige algemeen directeur Geert van de Kerkhof gaat uitzien naar nieuwe verantwoordelijkheden binnen of buiten de groep.

De wisseling is nodig omdat het bedrijf versneld een internationalisering doormaakt als gevolg van de sterk toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten om productie in China te gaan realiseren.

Te Strake heeft inmiddels een jaar ervaring met haar productieplant in China en reeds enkele jaren met het onderbrengen van productie in Tsjechië via haar inkoopkantoor in Praag.

De Te Strake groep zal zich in Nederland nog sterker dan voorheen richten op het in opdracht van klanten ontwikkelen van complexe, technisch hoogwaardige producten en het uitbouwen van kennis met name op het gebied van motion systemen. Doelstelling van Te Strake is vervolgens om de serieproductie van producten die daarvoor in aanmerking komen in China te laten plaatsvinden. Op deze wijze kan Te Strake voldoen aan de toenemende vraag in de markt naar het ontwikkelen van kennisintensieve machines en apparaten die tegen concurrende prijzen vervaardigd worden.

Samenwerking met dochterbedrijven Hermus in Venray en Optel in Nijmegen wordt geïntensiveerd om hiermee de totale technologische competenties optimaal voor de klanten in te kunnen zetten.

De omzetgroei van de Te Strake groep bedroeg in het afgelopen jaar ca. 10% (in 2003 was dit ca. 30%). Voor de komende jaren wordt een voortgaande groei voorzien, die voor een groot deel in de Te Strake vestiging in China zal plaatsvinden. Een en ander betekent dat aanpassingen in de personele bezetting zullen moeten plaatsvinden. Momenteel wordt onderzocht wat de effecten daarvan op de omvang en het soort werkgelegenheid bij de vestiging in Deurne zijn. Daarover zal in de komende weken duidelijkheid worden gegeven.

Te Strake is een kennisintensieve groep van toeleveranciers van complexe mechatronische modules en systemen, waarbij bewegingen een belangrijke rol spelen. De groep bestaat uit Te Strake in Deurne, Hermus in Venray, Optel in Nijmegen en Te Strake Mechatronic Products in Sjanghai met een totaal van ca 275 medewerkers.