Gemeente Dongen


Vrijwilligersonderscheidingen uitgereikt tijdens nieuwjaarsreceptie 23-12-2004 00:00
De kanshebbers voor de vrijwilligersonderscheidingen van 2004 De genomineerden voor de vrijwilligersonderscheidingen zijn gekozen. Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2005 maken wethouder Piet Panis en burgemeester Hans van Brummen voor de vierde keer de vrijwilliger en de vrijwilligersorganisatie van 2004 bekend. De receptie vindt van 19.30 tot 20.00 uur plaats in de centrale hal van het gemeentehuis, hoge Ham 62.

Voorzitter Piet Panis:De jury heeft rekening gehouden met de diverse aspecten binnen het vrijwilligerswerk. Mensen uit verschillende leeftijdscategorieën zetten zich onbezoldigd in voor de Dongense samenleving. De jury heeft ook gekeken naar mensen die minder in de schijnwerpers staan.

Stichting Sport en Spel s Gravenmoer
De stichting organiseert jaarlijks verschillende sportieve en sociaal-culturele activiteiten voor de inwoners van s Gravenmoer. Zij organiseren de jaarlijkse activiteitenweek, het Wielfeest en de intocht van St. Nicolaas. Met deze activiteiten levert de Stichting Sport en Spel een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in s Gravenmoer.

Dubbelnominatie Harmonie Aurora en Popkoor Spirit Beide verenigingen zijn gezamenlijk genomineerd voor het project Mystic Night, een avontuur van muziek, dans en theater. Vrijwilligers van beide verenigingen maakten de opvoering van een waar muziekspektakel in de Salamander op 5, 6 en 7 november jongstleden, mogelijk. Bij de organisatie van dit evenement waren veel vrijwilligers betrokken.

De Zonnebloem Dongen s Gravenmoer
Deze organisatie is een van de stille krachten in onze samenleving. De Zonnebloem zet zich in voor zieken en gehandicapten in onze samenleving. In Dongen organiseert de Zonnebloem jaarlijks een bootreis Gedurende het jaar begeleiden de vrijwilligers van de Zonnebloem mensen met hand- en knutselwerk en brengen zij regelmatig een bezoek aan huis.

De heer A. (Toon) van Dooren
De heer van Dooren zet zich al lange tijd in voor de voetbalsport in Dongen. Hij was onder anderen jeugdleider bij Olympia. Daarnaast is de heer van Dooren bestuurslid bij het bedrijfszomeravondvoetbal, rapporteur en begeleider van scheidsrechters en lid van de scheidsrechterscommissie KNVB.

Mevrouw Aysun Kaplan
Mevrouw Aysun Kaplan zet zich al jarenlang in voor de Turkse gemeenschap in het algemeen en voor de vrouwen in het bijzonder. Zij helpt Turkse vrouwen te integreren in de Nederlandse samenleving en levert een bijdrage aan de vrouwenemancipatie. Mevrouw Aysun Kaplan is ook een van de drijvende krachten achter de Internationale Vrouwengroep Dongen.

Dubbelnominatie de heer Gert in t Groen en de heer Bert de Kok De heren In t Groen en De Kok zijn al jaren werkzaam bij de Stichting KID. Ze repareren al het speelgoed van het kinderdagverblijf en de naschoolse opvang en verrichten alle andere voorkomende reparatiewerkzaamheden. De heren staan bij calamiteiten altijd paraat en de kinderen en zijn zo betrokken dat de kinderen hen zien een opa.