Gemeente Dinkelland


Datum: 3 januari 2005

Vergunning verleend voor bouw 13 woningen op het Reestman

De gemeente Dinkelland heeft Woningstichting St. Joseph vergunning verleend voor de bouw van 13 woningen, waarvan 4 appartementen en 9 woningen op de begane grond, te realiseren op het Reestman in Weerselo.

Toelichting

De woningen, die woningstichting St. Joseph gaat bouwen op het Reestman, zijn multifunctioneel van opzet in die zin dat er drie verschillende types zijn ontworpen. Dit betekent dat er verschillende doelgroepen in gehuisvest kunnen worden, van senioren tot een gezin met één of twee kinderen. De woningen bieden uitzicht op de beek, waarlangs op termijn een voetpad wordt gerealiseerd.

Door het uitzicht op de beek en het openbaar groen, zullen de tuinen van de toekomstige bewoners door de woningstichting worden afgescheiden met een haag van bijvoorbeeld beuken of taxus. Schuttingen zijn in dit geval verboden.

Met de bouw van de woningen wordt zeer binnenkort gestart en de oplevering zal na de zomervakantie van 2005 geschieden.

De woningstichting denkt dat er door de bouw van deze woningen tevens enige ruimte ontstaat voor het huisvesten van statushouders, waarvoor ook St. Joseph deels een verantwoordelijkheid heeft en afspraken heeft gemaakt met de gemeente Dinkelland.

De voorlopig getaxeerde huurprijzen zullen tussen de E 425,- en E 460,- per maand bedragen. Voor het ontwerp is gekozen voor architectenbureau Mars uit Borne, alsmede voor aannemersbedrijf Wesslink uit Weerselo, waarmee samen een bouwteam gevormd is.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder mevrouw A.M.B. Mentink-Groener op telefoonnummer 0541 854 108.

---- --