Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 januari 2005

Diefstal auto

Auto bij woning eigenaresse weggenomen

Hengelo

Tussen zondag 2 januari 01.00 en 11.00 uur werd vanaf de Jan Tooropstraat in Hengelo een auto ontvreemd. De 36 jr. eigenaresse deed aangifte van diefstal van haar donkerblauwe Fiat Uno met het kenteken YY-77-ZK. (05-000425)

Inbraak slijterij

Ruit ingegooid van slijterij en hoeveelheid sterke drank weggenomen

Borne

Werd maandagmorgen 3 januari om 04.20 uur door getuigen doorgegeven dat even daarvoor bij een slijterij aan de Nieuwe Markt in Borne een etalageruit was ingegooid. Bleek zo te zijn en was gedaan met een stoeptegel. Vanuit de winkel waren diverse flessen met sterke drank weggenomen. Hoeveel en wat moet nog door de eigenaar worden geïnventariseerd, waarna hij aangifte komt doen. Een getuige had direct na de inbraak een donkerkleurig autootje met gedoofde lichten weg zien rijden. (05-000580)

Kaketoe-echtpaar gestolen

Twee kaketoes uit dierenwinkel gestolen na vernielen ruit

Almelo

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 januari werd van een dierenspeciaalzaak aan de Bornerbroeksestraat in Almelo een ruit vernield. Uit de winkel werd een zogenaamd Goffieni kaketoe-echtpaar weggenomen uit hun kooi. Het paartje vertegenwoordigd een waarde van 1500 euro. (05- 000448)

Nog 'n vuurwerkpistool

Het zoveelste vuurwerkpistool aangetroffen en in beslag genomen

Holten

Surveillerende politiemensen hoorden maandagmorgen 3 januari om ongeveer 01.30 uur harde knallen komen vanuit de richting van de Diessenplas in Holten. Bij controle werd op de Vrijheidslaan een groepje jongeren aangetroffen waarvan een 23 jr. Holtenaar een aantal knalpatronen en een vuurwerkpistool in zijn bezit had. De 23 jr. is aangehouden voor verboden wapenbezit en meegenomen naar het bureau waar alles in beslag is genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal ter zake verboden wapenbezit opgemaakt. Vanaf 28 december 2004 tot maandag 3 januari 2005, zijn in Twente ruwweg een kleine 50 personen aangehouden die een vuurwerkpistool in hun bezit hadden. (05-000652)

Rijden onder invloed

Met 1.38 promille op een invalidenvoertuig

Enschede

Werd maandagmorgen 3 januari op de Laaressingel in Enschede een 45 jr. inwoner van die plaats gecontroleerd toen hij op zijn invalidenwagen reed en zijn rijgedrag opviel. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Na aanhouding wees aan het bureau de ademanalyse 1.38 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-000573)

Notoire winkeldief aangehouden

Hardnekkige winkeldief aangehouden die zich bij justitie moet verantwoorden

Enschede

Werd zondagmiddag 2 januari omstreeks 16.40 uur bij een van de winkels in de Klanderij in Enschede, een winkeldief betrapt bij het stelen van een MP3 speler. Bewakingspersoneel van de winkel was door politiemensen die voor iets anders in de winkel waren, geattendeerd op deze persoon, omdat zij hem kenden als stelselmatige dader. De man is door het bewakingspersoneel in de gaten gehouden en gezien werd dat hij de MP3 speler meenam en deze niet afrekende aan de kassa. Hij, een 34 jr. Enschedeer, werd aan de politie overgedragen en aan het bureau opgesloten. Later is hij in verband met zijn zijn van veelpleger in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld en hij zal bij justitie worden voorgeleid. (05-000477)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --