Politie Groningen

Persberichten maandag 3 januari 2005

provincie Groningen, 03-01-2005 -

Groningen: lijnbus en brandweerwagen vernield
Een groep personen heeft zondagavond op de Zuiderweg een brandweerauto en een lijnbus vernield. De brandweer moest een brandstapel blussen en werd het voertuig daarbij bekogeld met stenen en andere voorwerpen. Ook een passerende stadsbus moest het ontgelden. De achterruit van de bus werd ingegooid, de deuren raakten beschadigd en de zijkant werd besmeurd met verf. Niemand raakte gewond bij beide vernielingen. Bij de komst van de politie ging de groep er vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen.

Groningen: baldadige mannen aangehouden
De politie heeft zondagnacht in de Oude Ebbingestraat twee mannen van 26 en 28 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor baldadigheid. Een van de mannen duwde zijn maat in een winkelwagentje voort. Daarnaast gooide de jongste van de twee een vuilniszak op straat. Beiden verkeerden onder invloed van alcohol. De verdachten hadden tevens geen geldig identificatiebewijs bij zich. De mannen werden meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen zij een bekeuring voor baldadigheid en het niet bij zich hebben van een identificatiebewijs. Na verhoor mocht het duo het politiebureau verlaten.

Groningen: man rijdt onder invloed
Op het Schuitendiep heeft de politie zondagnacht een 31-jarige man uit Grootegast aangehouden voor rijden onder invloed. De Grootegaster werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalyse op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor met een rijverbod van 5 uren het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kloosterburen: auto tegen boom
Bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Damsterweg in Kloosterburen is zondagmorgen een 19-jarige automobilist uit die plaats gewond geraakt. De man reed met zijn auto in de richting van de Damstwerweg en kwam vermoedelijk door onbekende oorzaak, in de rechterwegberm terecht en raakte na een stuurcorrectie in een slip. Hij de kreeg de auto niet meer onder controle en kwam tegen een boom tot stilstand. Na hulp van de bemanning van de traumahelikopter is het slachtoffer met enrnstig beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zij auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.