Politie Drenthe

Zondag

Emmen 02-01-2005

Identiteit doorrijder bekend
ASSEN De identiteit van de doorrijder bij de aanrijding op de Balkenweg in de oudejaarsnacht is bekend. Het betreft een 24-jarige man uit Hoogezand. De man werd na een achtervolging door de Regiopolitie Groningen aangehouden. De man, die onder invloed van drugs verkeerde, was niet in het bezit van een rijbewijs en ook zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. Bij zijn aanhouding pleegde hij zoveel verzet, dat pepperspray gebruikt moest worden om hem in bedwang te krijgen. De verdachte had in de oudejaarsnacht een aanrijding veroorzaakt op de kruising van de Balkenweg en de Europaweg-Zuid. Bij het wegrijden van deze aanrijding, veroorzaakte hij nog een aanrijding en sleurde hij nog een man mee, die probeerde hem tegen te houden.

Gewonden bij aanrijdingen
ELP Op nieuwjaarsdag is een 52-jarige inwoonster van Westdorp gewond geraakt bij een aanrijding op de Schoonloërweg. Zij zat als passagier in de auto van haar zoon (23), die vermoedelijk overmand door slaap, aan de linkerzijde van de weg tegen een boom botste. De vrouw is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Andere inzittenden hadden wat schaafplekken en kneuzingen. De auto raakte zwaar beschadigd.

EXLOO Vrijdagavond is een 46-jarige inwoner van Valthe gewond geraakt bij een aanrijding op de Valtherweg. De man is in een flauwe bocht rechtdoor gereden en in de berm terechtgekomen. Na eerste een boom geschampt te hebben, kwam hij tegen een tweede tot stilstand. De brandweer van Tweede Exloërmond kwam ter plaatse om de man uit de auto te halen. Hij is met fracturen aan zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. De auto was onherstelbaar beschadigd.

Onder invloed de sloot in
TIENDEVEEN Een 36-jarige inwoner van Nieuw Balinge is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto in een sloot van de Hoogeveenseweg terechtgekomen. De man verloor, vermoedelijk door de alcohol, de macht over het stuur en kwam in de sloot tot stilstand. Bij onderzoek bleek namelijk dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 1.3 promille. Na verhoor heeft de man een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur meegekregen.

Kaak gebroken door vuistslag
ASSEN Een 40-jarige inwoner van Assen heeft zaterdag een gebroken kaak opgelopen toen hij een vuistslag kreeg van een 32-jarige man. Het slachtoffer was op zoek naar de dader van de diefstal van zijn aanhanger. De aanhanger was inmiddels geheel uitgebrand terug gevonden. Bij zijn zoektocht werd hem medegedeeld dat enkele bewoners van de Geulstraat hieraan debet zouden zijn. Toen hij bij een woning hierover vragen stelde, kwam de verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, naar buiten en gaf het slachtoffer een vuistslag in het gezicht. Onderzoek loopt nog.

Woningbrand
EEXTERVEEN Aan de Dorpsstraat werd zaterdag even na drie uur brand ontdekt in een woning. De bewoners waren niet thuis en door buurtbewoners werd getracht de brand te blussen, hetgeen niet gelukte. Wel wisten zij de aanwezige hond te redden. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Een groot gedeelte van de bovenverdieping raakte zwaar beschadigd en de benedenverdieping bekwam veel waterschade. Naar de oorzaak van de brand zal nog een onderzoek worden ingesteld.

Brand in bedrijfsauto
SMILDE Op de parkeerplaats aan de Carry van Bruggenstraat is zaterdagavond een bestelbus in vlammen opgegaan. De bus was eigendom van een inwoner van Wolvega. De technische recherche zal een onderzoek in stellen naar de oorzaak van de brand.

Woonwagen uitgebrand
ZUIDLAREN Zaterdagavond is er brand ontstaan in een woonwagen aan De Wam, waarbij de woonwagen van binnen totaal is uitgebrand. De bewoners waren weg geweest en bij thuiskomst hadden zijn de kachel ontstoken. Even later begon het nabij de kachel te branden. Het gelukte de bewoners niet om zelf de brand te blussen. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de woonwagen binnen geheel uitbrandde. De bewoner is behandeld door de huisarts, omdat hij bij het blussen nogal wat rook had binnen gekregen. Oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Ron Reinds, tel. 06-52528707, zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur overnemen.