Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht 02-01-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Getuigen van vernielingen gezocht

VEENENDAAL In de nacht van oud & nieuw hebben onbekenden een spoor van vernielingen getrokken door Veenendaal-West. Er werden ten minste acht autos vernield. Op de Roland Holstlaan moesten ruiten van drie autos het ontgelden. Op de Brederolaan werden de ruiten van vier autos vernield. Van één van deze autos werd ook de deur vernield. Op de Dichterslaan werden de ruiten van een auto vernield en deze vierwieler raakte verder beschadigd door vuurwerk. De politie vermoedt dat één dadergroep verantwoordelijk is voor alle vernielingen en roept getuigen op zich te melden bij de politie van Veendaal, tel. 0900 8844 (lokaal tarief). Kent u de daders, maar kennen zij u ook, dan kunt u ook bellen met Meld misdaad anoniem, tel. 0800 7000.

Geslagen met fles tijdens ruzie

ACHTERBERG Omdat een 20-jarige inwoner van Eck en Wiel vuurwerk afgestoken had in de buurt van een man, had deze hem met een bierfles op het hoofd geslagen. Dit gebeurde nieuwjaarsmorgen rond 01.40 uur op de Cuneraweg. Toen de politie ter plaatse kwam, waren vrienden al met het slachtoffer onderweg naar het ziekenhuis en de dader had de komst van de politie ook niet afgewacht. Het twintigjarige slachtoffer deed later aangifte. De politie vermoedt dat de dader een 22-jarige inwoner van Achterberg is en zal hem horen.

Straatroof

VEENENDAAL Op de Kerkewijk werd een 20-jarige inwoonster van Veenendaal zaterdagmiddag rond 15.00 uur slachtoffer van straatroof. De vrouw liep over de Kerkewijk toen zij werd ingehaald door een scooter met twee personen. Eén van hen griste het handtasje van de vrouw uit haar hand. De scooter met de twee opzittenden reed weg richting de Kanaalweg. De scooter was donker van kleur, beide opzittenden droegen een zwarte helm en zwarte jas. Getuigen of mensen met meer informatie wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Veenendaal via 0900 8844 (lokaal tarief). Anonieme tips kunnen worden doorgegeven via meld misdaad anoniem, tel. 0800 7000.

Doorrijden na aanrijding; verdachte aangehouden

VEENENDAAL Na onderzoek en dankzij hulp van enkele getuigen hield de politie zaterdagmorgen een 53-jarige Veenendaler aan. Hij was doorgereden na een aanrijding en bleek te veel gedronken te hebben.

De man was zaterdagmorgen rond 04.45 uur op de Sandbrinkstraat tegen een geparkeerde auto gereden en reed vervolgens door. Hij werd tegen 06.00 uur bij zijn woning aangehouden. Op het politiebureau blies hij 570 ugl. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Innige maatjes
WIJK BIJ DUURSTEDE Een 17-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede kon nieuwjaarsmorgen geen afscheid van zijn barkruk nemen. Agenten zagen de jongeman rond 04.30 uur op de Boterslootweg fietsen met een barkruk. De barkruk bleek niet zijn eigendom. De jongeman bracht de barkruk direct terug naar de kroeg waar de kruk vandaan kwam.