Rijn & venen, 11.45 uur

Utrecht 28-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gewapende overval

MONTFOORT Op maandagavond is een 32-jarige vrouw slachtoffer geworden van een gewapende overval. Omstreeks 20.35 uur zat de vrouw in haar woning aan de wijk Hofland televisie te kijken. Toen de deurbel ging, stond er een onbekende man met een wapen voor de deur. De verdachte drong de woning binnen. De man maakte opmerkingen dat de wereld rot was en dat hij geld wilde hebben. Er was echter geen geld in huis. Hij is daarop met het slachtoffer naar de Rabobank aan de Hoogstraat en de Postbank aan de Verlengde Hoogstraat gegaan, alwaar zij moest gaan pinnen. Na ontvangst van het geld is de verdachte is gevlucht.

Signalement van de verdachte:


- blanke man


- ongeveer 55 jaar


- sprak accentloos Nederlands


- verzorgd uiterlijk


- zandkleurige pet


- stoffen handschoenen


- hij droeg een dikke donkerkleurige (grote) winterjas

De politie is op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien, of de verdachte kent of herkent. Zij kunnen contact opnemen met de politie, district Rijn & venen, via 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Vrouw gewond geraakt bij aanrijding

ABCOUDE Op maandagmiddag is een 36-jarige vrouw uit Rijswijk gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 12.20 uur reden een 60-jarige vrouw uit Amsterdam en een 36-jarige bijrijdster uit Rijswijk over de rijksweg A2, komende uit de richting Breukelen. Voor haar reed een 46-jarige man uit Essen. Toen de man genoodzaakt was te remmen, was de bestuurster achter hem niet meer in staat om haar voertuig op tijd tot stilstand te brengen. Hierdoor botste de vrouw achterop de auto van de man. Haar bijrijdster is met nekklachten overgebracht naar het AMC.

Verkeersagressie

MIJDRECHT Op maandagmiddag is een 43-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van bedreiging van een 29-jarige man uit Vianen.

Omstreeks 14.45 uur belde een 29-jarige man met de politie. Bij het invoegen in een file op de N201, na de kruising met de Veenweg, werd de man er door de 43-jarige verdachte niet tussen gelaten. Bij beide bestuurders ontstond er vervolgens agressief verkeersgedrag waarbij de auto van de verdachte in de berm terecht kwam. Vervolgens reed de verdachte tegen de rechter achterzijde van de auto van de man uit Vianen. De verdachte stapte uit en begon met een voorwerp te zwaaien, dit bleek een golfstick te zijn. Nadat de man weer in zijn auto was gestapt en verder reed, zag de melder dat de man met een kleiner voorwerp zwaaide. Hij dacht dat dit een vuurwapen zou kunnen zijn. Hierop belde hij de politie. De politie heeft hierop met getrokken pistool de verdachte aangehouden. Bij de man is geen vuurwapen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.