Politie Friesland

Oproep getuigen van ersntige beroving Houtlaan

Drachten 27-12-2004 - Op maandag 20 december werd een 56-jarige man uit Drachten door twee mannen ernstig mishandeld bij een poging hem te beroven. De politie zoekt getuigen.

Op maandag 20 december omstreeks 21.30 uur vond een zware mishandeling plaats op de Houtlaan ter hoogte van nummer 4. Het slachtoffer, een 56-jarige man uit Drachten, raakte daarbij zwaar gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. Eén verdachte werd kort daarna aangehouden. (Zie politieberichten van 21/12)

Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat het om een poging tot beroving gaat. Het slachtoffer kwam de twee verdachten tegen toen hij vanaf de Vogelzang nabij het busstation door een steegje liep dat uitkomt tegen de Leeuwarden Courant. Op het einde van de steeg werd hij plotseling geschopt en geslagen. Eén van de mannen sloeg hem met een stuk hout. De verdachten riepen om geld. Het slachtoffer probeerde weg te rennen door rechtsaf de Houtlaan in te rennen. Daar werd hij direct weer achterhaald en opnieuw mishandeld. Hij kwam ten val en bleef liggen tot dat de verdachten zonder buit vertrokken. Daarna werd hij opgevangen door buurtbewoners, die inmiddels ook de politie hadden gealarmeerd.
Meerdere getuigen verklaarden dat het feit werd gepleegd door twee donkere mannen; de ene iets lichter dan de andere. De verdachten zouden na de mishandeling vanuit de Houtlaan richting het centrum zijn gelopen. Eén verdachte, een 46-jarige man uit Drachten, werd korte tijd latere aangehouden op het Carillon. De verdachte is ingesloten en zit nog steeds vast. De politie doet nog steeds onderzoek naar deze verdachte en naar de nog onbekende tweede verdachte.

De politie doet een beroep op getuigen om zich te melden. Op het moment dat beide verdachten wegliepen kwamen er twee fietsers langs. Mogelijk dat deze twee fietsers de daders of misschien zelfs wel iets van de mishandeling hebben gezien. Mogelijk waren er ook nog andere mensen in de buurt op het moment van de mishandeling die iets gezien of gehoord hebben. Politie Fryslân, 0900 8844 (lokaal tarief) Of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Tips worden vertrouwelijk behandeld.