---

Nieuwsberichten
---



Cees van der Knaap met Kerst in Afghanistan

27-12-2004 9:30:00

De staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap heeft Kerstavond doorgebracht bij het Nederlandse PRT-detachement in Pol-e-Khomri in Afghanistan. In een ontspannen sfeer sprak hij met militairen over het reilen en zeilen van het PRT en het van huis zijn tijdens deze bijzondere dagen. Ook bracht de staatssecretaris een bezoek aan de lokale autoriteiten en het centrum van de stad Pol-e-Khomri.

Het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) heeft de taak om de Afghaanse overheid te assisteren bij het vergroten van de veiligheid en de stabiliteit. Daarmee wordt de centrale Afghaanse regering in staat gesteld haar gezag in de provincie te vergroten en wederopbouwactiviteiten van de regering of andere actoren te faciliteren.

Nederland levert hieraan sinds augustus 2004 met 130 militairen een bijdrage. De militairen zijn grotendeels afkomstig van de Groep Geleide Wapens van de luchtmacht, maar de missie wordt ondersteund door de andere krijgsmachtdelen.

Detachementcommandant is de kolonel Jan van Hoof, in het dagelijkse leven Commandant van de Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht.