Politie Hollands Midden

Noordwijk - Politie houdt vervelende hotelklanten aan Vijf mannen uit Haastrecht in de leeftijd van 16 tot 51-jaar, zijn zondag 26 december rond 03.45 uur in een hotel aan de Koningin Wilhelmina Boulevard aangehouden als verdachten van belediging, bedreiging, openlijke geweldpleging, lokaalvredebreuk en verzet. De politie werd door de hoteldirectie te hulp geroepen nadat de vijf, barkeepers hadden mishandeld, diverse personeelsleden hadden bedreigd en beledigd en het hotel niet wilden verlaten. De vijf werden na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de zondagmiddag weer op vrije voeten gesteld.

Noordwijk - Politie houdt verdachten aan voor brandstichting vuilcontainers Twee jongens uit Noordwijk van 15 en 16-jaar zijn zondagavond 26 december door de politie aangehouden als verdachten van het in brand steken van twee vuilcontainers aan het Bonnikeplein. Dit gebeurde rond 19.30 uur. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te doven. Getuigen zette de politie op het spoor van de verdachten die kort daarop werden aangetroffen op de Lijbaanweg. Na hun verhoor konden de jongens het bureau weer verlaten. De politie kijkt of ze in aanmerking komen voor een afhandeling bij het bureau HALT.

Sassenheim Onder invloed

De politie heeft zondag 26 december rond 08.45 uur een 24-jarige man uit Noordwijk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. De auto werd ter controle staande gehouden op de Haarlemmertrekvaart. De man bleek verdovende middelen bij zich te hebben. De politie heeft de man een bloedproef laten afnemen.

Leiden Onder invloed

De politie heeft maandag 27 december rond 01.20 uur een 19-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. De politie had een melding gekregen dat de man zich samen met twee anderen verdacht ophield op de Zoeterwoudeseweg. Toen de politie ernaar toe ging, reed de Gouwenaar haar tegemoet op de Herenstraat. Op de Europaweg heeft de politie de man uiteindelijk laten stoppen. Omdat de man twee zakjes wiet bij zich bleek te hebben heeft de politie hem een bloedproef laten afnemen.

Leiden fietser onder invloed

De politie heeft zaterdag 25 december rond 00.30 uur een 38-jarige fietser uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De man kwam op de Lammermarkt in botsing met een 47-jarige automobilist uit Leiden. Beide raakten niet gewond bij de aanrijding. De fietser bleek bij de ademanalyse een ademalcoholgehalte van 760 ug/l te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, ook bij fietsers.

Leiden Verkeersongeval

Zaterdag 25 december omstreeks 06.30 uur vond er op de kruising Oegstgeesterweg/Boerhaavelaan een verkeersongeval plaats. Een 35-jarige automobiliste uit Voorhout reed over de Oegstgeesterweg in de richting van de Boerhaavelaan. In de bocht, ter hoogte van de ijsbaan, week de bestuurster uit omdat zij dacht dat er een plas water op de weg lag. De bestuurster verloor de macht over het stuur en reed via de middenberm over de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer tegen een boom aan de overzijde van de rijbaan. De vrouw werd met pijn in borst en knieën overgebracht naar het LUMC.

Leiderdorp - Brand bij HSL terrein

Op 26 december rond 21.30 uur brak er brand uit op het HSL terrein bij Leiderdorp langs de A4. De dertig meter hoge brandzuil werd gevolgd door een enorme rookwolk. Deze rookwolk kwam van het brandende tempex (piepschuim). In eerste instantie werd gedacht aan 120 m3 maar later bleek dit meer dan 2000 m3 tempex te zijn. Omdat niet uitgesloten kon worden dat de rookwolk het verkeer op de A4 niet zou hinderen werd een rijstrook (vanaf de N11 voorbij Leiden) afgesloten. Het verkeer moest hierdoor langzamer rijden maar er ontstond geen ernstige filevorming. Meetploegen van de brandweer hebben de rookwolk gevolgd. Specialisten hebben te kennen gegeven dat er geen schadelijke gevolgen zijn door de rookontwikkeling. Verbrande tempex heeft wel een onaangename geur en geeft een vettige roetneerslag. De tactische recherche van politie van Hollands Midden doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Roelofarendsveen Ongevallen Rijksweg A4

Afgelopen kerstweekend vond er op de Rijksweg A4, ter hoogte van Roelofarendsveen, in beide richtingen een aantal verkeersongevallen plaats. Zaterdag 25 december even voor 15.00 uur ontstond de eerste kop-staartaanrijding tussen vier personenauto's in de richting van Amsterdam. Een 60-jarige automobilist uit Almere zag te laat dat een auto voor hem afremde en botste hier tegen aan. Een 25-jarige automobilist botste vervolgens tegen de Almeerder. Hierop ontstond een kop-staartaanrijding tussen vier auto's. Een 25-jarige inzittende uit Zevenbergen van de vierde auto werd met nek- en rugletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Kort na deze aanrijding vond er tussen drie auto's eveneens kop-staartaanrijding plaats. Een 24-jarige Rotterdamse moest uit haar auto worden geknipt en wordt met nekletsel overgebracht naar het LUMC. Vanwege deze aanrijding remde een daarachter rijdende automobilist. Een daarachter rijdende automobilist uit Diemen remde eveneens en week uit naar links om een aanrijding te voorkomen. Een 49-jarige automobilist uit Oude Tongen die daar weer achterreed probeerde eveneens uit te wijken en langs de Diemenaar te rijden. De auto's schampten elkaar waarbij er lichte schade ontstond aan de voertuigen. De bestuurders bleven ongedeerd. In de richting van Den Haag ontstond ook een aanrijding tussen drie personenauto's. Er raakte niemand gewond. De middelste van de drie auto's stond niet tijdig stil toen het verkeer afremde. Zondag 26 december vonden er eveneens in de richting van Amsterdam vier aanrijdingen plaats. Drie keer waren het kleine botsingen tussen twee personenauto's. Bij de laatste aanrijding om 16.30 uur raakte een 11-jarige jongen uit Wassenaar gewond. Hij werd voor hechtingen aan een snee in zijn voorhoofd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Hierbij waren drie auto's betrokken. De aanrijdingen ontstonden tussen 13.50 en 16.30 uur.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft zaterdag 25 december een 36-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw reed op haar scooter over de Beethovensingel toen ze tegen een wegversmalling aanreed en viel. Met een mogelijk gebroken enkel is ze naar het ziekenhuis gebracht. Hier is een urineproef afgenomen waarmee het alcoholgehalte kan worden vastgesteld.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft vrijdag 24 december rond 12.30 uur een 41-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen een boom aangereden en was vervolgens naar huis gelopen. Een getuige had dit aan de politie gemeld. Deze heeft hem gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man had een ademalcoholgehalte van 1220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Waddinxveen - Politie houdt verdachten van autobraken

De politie heeft in de avond van donderdag 23 december rond 20.10 uur drie inwoners van Gouda van 16, 18 en 19-jaar aangehouden op verdenking van auto-inbraken. Kort daarvoor was in een vijftal op de Nesse geparkeerde auto's ingebroken, waarbij o.a. laptops buit gemaakt waren. Van de auto's werden ruiten ingeslagen, waarna de goederen uit de auto's werden gestolen. De gewaarschuwde politie kon aan de hand van opgegeven signalementen het drietal op de Juliana van Stolberglaan traceren en aanhouden. De mannen bleken in het bezit van inbrekersgereedschappen en zijn na hun aanhouding ingesloten. Na overleg met justitie in het drietal de volgende dag voorgeleid aan de officier van justitie in Den Haag.

Waddinxveen - Woninginbraken

In de namiddag van donderdag 23 december werd ingebroken in een woning aan de Zuidkade. Van het pand werd een deur ingetrapt. Uit de woning werden twee laptops ontvreemd. Een dag later werd ingebroken in een flatwoning aan de Peppelhorst. De daders wisten via de voordeur binnen te komen. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een computer werd buitgemaakt. Tussen 24 en 25 december bezocht het dievengilde woningen aan de Beethovenlaan en de Berkengaarde. In beide gevallen zagen buren de achterdeuren van de woningen openstaan, terwijl de bewoners afwezig waren. De daders hebben beide woningen uitgebreid doorzocht, waarbij o.a. sieraden werden ontvreemd. Op 2e kerstdag werd ingebroken in een woningen aan de Kievitsdreef en de Tesselschadelaan. Aan de Kievitsdreef trapten de daders een ruit van de voordeur in. Hier ging men er vandoor met een laptop en een camera. Op de Tesselschadelaan werd een achterdeur opengebroken. Ook hier werd een laptop gestolen.

Boskoop - Politie houdt verdachte van winkeldiefstal aan

In de middag van vrijdag 24 december wist een 41-jarige man uit Gouda in een supermarkt aan de Linnaeusweg met een winkelwagen vol boodschappen zonder betaling weg te komen. Door getuigen werd het kenteken genoteerd van de auto waarmee de man er van tussen ging. Toen de politie kort daarop de man in zijn woning wilde aanhouden werd hij daar niet aangetroffen. Later die avond werd politiebemiddeling gevraagd bij een aanrijding op de Juliana van Stolberglaan in Waddinxveen. Zij trof daar toen als één van de betrokken partijen de verdachte van de winkeldiefstal eerder die middag. Deze werd vervolgens direct gearresteerd. De man heeft bekend de diefstal gepleegd te hebben. Hij verklaarde gehandeld te hebben uit geldgebrek.

Moordrecht - Vlam in de pan

Op zondag 26 december sloeg rond 22.20 uur de vlam in de frituurpan in een woning aan het Bertha van Moerdregtpad. De bewoners, man, vrouw en twee kinderen van 3 en een half jaar oud, hadden rook binnengekregen en werden voor behandeling daarvan overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Bodegraven - Lawinepijl vernield ramen woning

Een afgestoken lawinepijl vernielde op zondag 26 december rond 02.00 uur vijf ramen van een woning aan de Koninginneweg. De politie denkt dat de bewoner hiervoor zelf verantwoordelijk is. Vermoedelijk ging er bij het afsteken van de lawinepijl op het balkon van de woning iets mis, waardoor de pijl niet vertrok maar terplekke explodeerde.

Gouda Onder invloed

De politie heeft zondag 26 december een 26-jarige Gouwenaar aangehouden wegens rijden invloed. De politie zag hem inparkeren op de Wilhelminastraat. Omdat dit niet zo soepel ging heeft de politie hem gecontroleerd. De man bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 585 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Onder invloed

De politie heeft zaterdag 25 december op de Lem Dulstraat een 34-jarige man uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek bij de ademanalyse en ademalcoholgehalte van 625 ug/l te hebben. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Gouda Woninginbraak

De politie doet onderzoek naar een aantal woninginbraken die het afgelopen weekend van 25 en 26 december plaats hebben gehad. De inbraken vonden plaats in de Erasmusstraat (hier werd een telefoon meegenomen), de Provincialeweg (hier nam men een camera en sieraden mee), de Veenzoom (nog niet bekend wat er weg is), de Eendrachtsweg (poging inbraak; toen men een ruit brak, is de hond naar buiten gerend) en de Roemer Visscherstraat (nog onbekend wat er weg is).

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding na diefstal jas uit restaurant

De politie heeft zaterdag 25 december omstreeks 21.50 uur een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van diefstal van een jas. De verdachte was met een andere man in een restaurant aan het Reigerhof en reserveerden een tafeltje om vermoedelijk de aandacht af te leiden. Snel werd de jas vanaf de garderobe gegrist waarna de twee het op een lopen zetten in de richting van het station. Drie getuigen uit het restaurant renden direct achter de twee aan. De mannen wisten een verdachte aan te houden en de jas terug te bezorgen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

-------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 27 december 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --