Gemeente Rotterdam

24 december 2004

PERSUITNODIGING

Eerste pand voor vrouwen Keileweg open

Op maandag 27 december om 11:00 zullen DeltaBouman directeur Sjef Czyzeweski en PWS directeur Henk Sligman het huurcontract tekenen voor het eerste pand voor de vrouwen van de Keileweg. Naast het huurcontract zullen wethouder Marianne van den Anker, centrumraadvoorzitter Harald Bergmann, Sjef Czyzeweski en chef van het politiewijkteam Brandy de Vries het beheersconvenant tekenen, waarin de afspraken staan met de bewoners in de buurt.

De ondertekening vindt plaats op het stadhuis, kamer SH 221. (perskamer)

Bij de bijeenkomst wordt filmmateriaal aangeboden van het televisieprogramma Netwerk, dat journalisten na ondertekening van de licentieovereenkomst mogen gebruiken. Het materiaal bevat geanonimiseerde gesprekken op locatie met ex-prostituees die in een vergelijkbaar pand wonen. Omwille van de privacy van de vrouwen worden zij afgeschermd van de pers. Het succesvol uittreden uit de prostitutie en bouwen aan een nieuw leven is mede afhankelijk van de rust en de anonimiteit die de vrouwen vanaf nu wordt geboden. Wij vragen hiervoor begrip en respect.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg Hoogveld, Communicatie bestuursdienst gemeente Rotterdam telefoon: 010 417 2652 of 06 22 50 32 91. Dit persbericht is ook te raadplegen via de Internetsite van het Stadhuis Rotterdam, www.stadhuis.rotterdam.nl

-----------------------
Bestuursdienst

Communicatie

Bezoekadres: Stadhuis
Coolsingel 40 Rotterdam
Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam


---- --