Gemeente Zevenaar


week 53 (27 december 2004 tot 3 januari 2005)

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Zevenaar
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Cen-trum Zevenaar voor het uitbreiden van het schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg
1 te Zevenaar.
Deze aanvraag ligt met ingang van 30 december a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn ziens-wijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Zevenaar.
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Babbe-rich voor het oprichten van een tochtportaal bij het restaurant op het perceel Dorpstraat 78 te Babberich. Deze aanvraag ligt met ingang van 30 december a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen twee meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.

Een melding op grond van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer door de heer Looijeen en betreft het tijdelijk plaatsen (circa 1 jaar) van een propaanreservoir van 1.000 ltr. op bouwterrein Onderstation de Groessenseweg ong. te Zevenaar.

Een melding op grond van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer door de heer Sloots en betreft het oprichten van een doe-het-zelf garage aan de Bemweg 1 te Zevenaar. Terinzagelegging
De meldingen worden op 29 december 2004 ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Voor de eerste melding kan contact worden opgenomen met de heer N. Emmanouil, doorkiesnummer 595 282. Voor de tweede melding kan contact worden opgenomen met de heer J. van Drunen, doorkiesnummer 595 195. Na deze termijn zijn de meldingen alleen nog op afspraak in te zien.

WET MILIEUBEHEER

Maatschap Geurts heeft een (nieuwe de gehele inrichting omvattende) milieuvergunning aange-vraagd voor de Fout! De documentvariabele ontbreekt. op het perceel Doesburgseweg 47 te Zevenaar. Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen en hieraan voorschriften te verbinden ter bescherming van het milieu. In dat kader hebben zij een ontwerpvergunning opgesteld.

Terinzagelegging
De aanvraag, ontwerpvergunning en bijbehorende stukken worden op 29 december 2004 voor een ieder ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de ope-ningsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met dhr. M. Haarsma, doorkies-nummer 595 223.

Inspraakmogelijkheden
Binnen vier weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de ontwerpvergunning. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van vier weken mondeling wil reageren of van gedachten wil wisselen over de ontwerpvergunning, kan dit tot een week vóór het einde van deze termijn telefonisch doorgeven aan mw. mr. T. Wassink, doorkiesnummer 595 229. Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de aanvrager uitgenodigd.

BALIE BURGERZAKEN GESLOTEN OP 30 EN 31 DECEMBER

Op donderdag 30 december en vrijdag 31 december a.s. is de balie burgerzaken de gehele dag voor het publiek is gesloten. Deze dagen worden gebruikt om de bevolkingsbestanden van de gemeente Zevenaar en de gemeente Angerlo samen te voegen. Vanaf maandag 3 januari 2005 is de balie burgerzaken weer op de gebruikelijke tijden geopend. Dit geldt eveneens voor de balie burgerzaken in Angerlo. Het is echter op dit moment nog niet bekend of op de locatie in Angerlo op 3 januari alle producten van burgerzaken kunnen worden geleverd. U wordt geadviseerd hier-over eerst telefonisch contact op te nemen (0313-483345) of gebruik te maken van de balie in Zevenaar.

OPENINGSTIJDEN BALIE VANAF 3 JANUARI 2005
Zevenaar: elke werkdag van 08.00 tot 12.30 uur en woensdag bovendien van 16.00 tot 19.30 uur.
Angerlo: elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en woensdag bovendien van 14.00 tot 16.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur.

RUIM RESTEN VUURWERK OP

Vuurwerk kan heel mooi zijn, maar ook nare ongelukken veroorzaken. Elk jaar vallen er rond de jaarwisseling in Nederland slachtoffers als gevolg van vuurwerk. Meestal omdat jongeren probe-ren vuurwerk alsnog aan te steken dat niet is afgegaan. De meeste ongelukken gebeuren daarom ook pas op Nieuwjaarsdag. U kunt een bijdrage leveren aan het voorkomen daarvan door zo snel mogelijk de vuurwerkresten op te ruimen .

WIJZIGING SLUITINGSTIJD MARKT
In verband met Oudejaarsdag zal de weekmarkt in Zevenaar op vrijdag 31 december 2004 sluiten om 16.00 uur in plaats van 20.00 uur.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunningen week 50/2004 Ringbaan Noord, mast nr 722, het plaatsen van een lichtreclame Dorpstraat 78, het oprichten van een tochtsluis Industriestraat 18, het plaatsen van een kast voor gevaarlijke stoffen

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage.
Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke ei-sen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 51/2004. Chopinstraat 29, vergroten van een woning
Schutstal 45, plaatsen van een berging voor haardhout

Verleende lichte bouwvergunningen met vrijstelling o.g.v. artikel 15 WRO week 52/2004:
Schutstal 9, plaatsen van een tuinhuisje;
Chopinstraat 29, vergroten van een woning;
Schutstal 45, plaatsen van een berging voor haardhout ;

Verplaatsen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken, week 52/2004 e heer G.A.L. Koerntjes van de Franciscusstraat 61 naar de Middag 55-1 in Babberich.

Verleende sloopvergunning, week 52/2004
Bergvrede 6 t/m 82, slopen van gevelpanelen.

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar: SV Babberich, verkoop loten huis-aan-huis en op sportcomplex De Buitenboom 1 januari t/m 14 mei 2005,

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

KERSTSTALLEN KIJKEN IN HET LIEMERS MUSEUM

Tentoonstelling: Leuke suggestie voor de kerstvakantie. Nog tot en met 9 januari 2005 zijn er ongeveer 150 kerststallen te bewonderen uit de collectie van de heer en mevrouw Wessels uit Zelhem. Het is een eeuwenoude traditie dat er in de kersttijd in kerken, kloosters en huiskamers een kerst-stal opgesteld wordt. Voor het eerst sinds 1988 is in het Liemers Museum weer een grootse kerst-stallenexpositie georganiseerd. Het museum is helemaal in kerstsfeer gebracht en er wordt een overzicht gegeven van de grote diversiteit aan kerststallen uit verschillende culturen en continen-ten. De bezoeker kan zich verwonderen over de verschillende manieren waarop de makers zich aangesproken voelden door de geboorte van Christus, en over de manier waarop de kerststallen het geloof in verschillende landen weerspiegelen. De Driekoningen hebben meestal ook een plaatsje in de stal, hoewel ze er pas op 6 januari aankwamen. Het feest en de gebruiken rond Driekoningen worden op deze tentoonstelling ook belicht.
Speciaal voor de kinderen zijn er enkele kerststalletjes in kijkkastjes te bewonderen.

Liemers Museum
Bezoeksadres: Stationsplein 4, Zevenaar
Postadres: Postbus 2059, 6900 CB Zevenaar
Telefoon: 0316-333615

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag en zondag: 14.00 17.00 uur Gesloten: 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag

2e Kerstdag open.

NIEUWJAARSCONCERT SWOZ

De Stichting Welzijn Ouderen Zevenaar SWOZ organiseert in samenwerking met het Platform Zevenaar een
Nieuwjaarsconcert met medewerking van het Seniorenorkest. Op 3 januari in dienstencentrum de Hooge Bongert van 14.00 tot 16.00 uur
kan men elkaar een goed nieuwjaar wensen en luisteren naar het orkest. De toegang is gratis!

OPENINGSTIJDEN BIBLIOTHEEK ZEVENAAR:

Bibliotheek Zevenaar is op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december de gehele dag gesloten. De overige openingstijden zijn: maandag 14.00 17.30
dinsdag 14.00 20.00
woensdag 10.30 17.30
donderdag 14.00 17.30

Vanaf 1 januari is de bibliotheek niet meer op de dinsdagavond geopend. De zaterdag is vanaf 1 januari open van 10.30 15.00 uur.

Nieuwjaarsreceptie

Het gemeentebestuur van Zevenaar
wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2005 toe!

Het is u vast niet ontgaan: vanaf 1 januari 2005 vormen de gemeente Zevenaar en de gemeente Angerlo de nieuwe gemeente Zevenaar. Een belangrijk moment voor ons maar zeker ook voor u!

Als gemeente luiden wij het nieuwe jaar daarom graag goed in. Wij willen dat samen met de inwo-ners van de nieuwe gemeente Zevenaar doen.
Woensdag 5 januari houden wij een Nieuwjaarsreceptie, zodat wij zowel de nieuwe als de oude inwoners van Zevenaar de hand kunnen schudden. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. De receptie wordt gehouden in de Burgerstraat van het gemeentehuis en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Burgemeester De Ruiter zal ook dit jaar weer de receptie openen met een nieuwjaarstoespraak.
Alle inwoners van de gemeente Zevenaar en vertegenwoordigers van instellingen en organisaties zijn van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie. Anders dan andere jaren ontvangen velen van u nog een herinnering aan deze uitnodiging.

Het gemeentebestuur van Zevenaar


---

________________

INFO GEMEENTE ANGERLO week 53, 2004

---

________________
Colofon
Bezoekadres : Bingerdenseweg 15, 6986 CE Angerlo telefoon : 0313-483333, telefax: 0313-483348
E-mail : gemeente@angerlo.nl
website : www.angerlo.nl
Openingstijden : maandag t/m vrijdag 9.00 tot 12.00 uur woensdag bovendien 14.00 tot 16.00 uur en van
17.30 tot 19.30 uur
Spreekuur burgemeester en wethouders woensdag van 18.30 tot 19.30 uur Verzorging uitgave afdeling Middelen 0313- 483337
---

________________

VASTGESTELDE BELASTINGVERORDENINGEN 2005

Gelet op het bepaalde in artikel 139 van de Gemeentewet wordt bekend gemaakt dat in de raads-vergadering van 20 december 2004 door de gemeenteraad van Angerlo zijn vastgesteld de vol-gende verordeningen met bijbehorende tarieventabellen:


1. afvalstoffenheffing 2005

2. rioolrechten 2005

3. hondenbelasting 2005

4. toeristenbelasting 2005

5. forensenbelasting 2005

6. begrafenisrechten 2005

7. brandweerrechten 2005

8. rioolaansluitgeld 2005

9. leges 2005

De verordeningen liggen tot en met 31 januari 2005 ter inzage bij de balie samenleving van het gemeentehuis van Zevenaar. Iedereen kan op verzoek, tegen betaling van een bedrag aan leges, een afschrift verkrijgen van één of meer verordeningen.
Voor inlichtingen kunt u bellen met de afdeling belastingen, te bereiken via nummer (0316) 595300.
Uitgebreide informatie over de gemeentelijke heffingen ontvangt u in de belastinggids die wordt gevoegd bij de belastingaanslag van februari 2005.

OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS ANGERLO TUSSEN KERST EN OUD EN NIEUW

Het gemeentehuis Angerlo is tussen Kerst en Oud en Nieuw (van 27 tot en met 31 decem-ber) gesloten.

De afdeling Burgerzaken is op woensdagmiddag (29 december) geopend van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt dan terecht voor het afhalen van reisdocumenten, aangifte geboorten en overlijden.

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 en 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied voor het uitbreiden van de woning op het perceel Mr. Waaijerstraat 10 te Angerlo.

Deze aanvraag ligt met ingang van 30 december a.s. gedurende vier weken ter inzage in het gemeenthuis van Zevenaar bij de balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schrij-vershoek voor een schoonheidssalon/ pedicurepraktijk in de woning aan de Ticheloven 76 te Giesbeek.

Deze aanvraag ligt met ingang van 30 december a.s. gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis van Zevenaar bij de balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 50/2004
Het Kruisveld 7, Angerlo, uitbreiden van een berging Akkerweg 19, Angerlo, oprichten van een garage

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 51/2004
De Muggenwaard 20-47, Lathum, oprichten van een garage/berging Pr. Margrietlaan 40, Angerlo, vergroten van een woning

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunningen week 50/2004 Marsweg 4, Lathum, het vernieuwen en veranderen van de kap van de woning

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunningen week 51/2004 Rivierweg 3, Lathum, vergroten woning, plaatsen kantoor en berging met overkapping

Ingekomen sloopaanvraag week 49/2004
Mr. Waaijerstraat 10, Angerlo, slopen van een schuur

Ingekomen sloopaanvraag week 50/2004
Bandijk 33, Lathum, verwijderen van asbest golfplaten

Ingekomen sloopaanvraag week 51/2004
Marsweg 2, Lathum, slopen van asbest golfplaten

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van artikel 15 WRO week 51/2004.
Doesburgseweg 1, Angerlo, vernieuwen en vergroten van een bestaande schuur
Ticheloven 2-36, Lathum, oprichten van een fietsenstalling

Verleende reguliere bouwvergunningen week 51/2004. De Muggenwaard 20-324, Lathum, oprichten van een zwembad

Verleende reguliere bouwvergunningen met toepassing van artikel 19 lid
3 WRO week51/2004.
Meentsestraat 103, Giesbeek, oprichten van een garage en een berging

Verleende reclamevergunning week 51/2004.
Meentsestraat 3, Giesbeek, plaatsen van een lichtreclame

Algemene Plaatselijke Verordening

* Zeeverkenners Abel Tasman Giesbeek , carbidschieten 31 december 2004 ScoutingterreinRhe-dense Veerweg.

* Lurvink Ganzepoelweg 1 Angerlo, ontheffing stookverbod voor het verbranden van snoeihout

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd.

Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van de bovengenoemde besluiten, schriftelijk een gemotiveerd en onder-tekend bezwaarschrift worden ingediend bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. Dit bezwaar heeft geen schorsende werking. Ingeval van spoed kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.