Ingezonden persbericht


Persbericht: bewoners houden parkeervergunning bij verhuizen 22/12/04

Eens gegeven, blijft gegeven

PvdA De Baarsjes heeft geregeld dat bewoners met ingang van 2005 hun parkeervergunning gewoon houden als ze in het stadsdeel verhuizen. De wethouder heeft dit gisteravond op aandringen van de PvdA toegezegd. Dat is goed nieuws voor bewoners die in De Baarsjes willen blijven wonen.

Voor de sociale cohesie en voor de betrokkenheid bij de buurt is het belangrijk dat bewoners langjarig in De Baarsjes wonen. We moeten dan ook geen onnodige drempels opwerpen voor bewoners om in de buurt te blijven wonen. Toch dreigde een onnodige drempel ingesteld te worden: de wethouder wilde dat bewoners die in het stadsdeel verhuizen, hun parkeervergunning zouden verliezen. En (hoog) op de wachtlijst zouden komen. Op de wachtlijst staan kan echter nogal lang duren: wel anderhalf jaar. PvdA De Baarsjes vindt: eens gegeven, blijft gegeven. Het is voor bewoners een goede zaak dat ze hun vergunning gewoon kunnen houden als ze verhuizen binnen het stadsdeel.

Parkeermogelijkheden zijn voor Baarsjesbewoners belangrijk. In een stadsdeel met zo veel mensen op zo weinig ruimte, moeten we zuinig zijn op iedere vierkante meter openbare ruimte. Dat maakt het vinden van parkeerruimte lastig. PvdA De Baarsjes werkt aan een breed pakket om het parkeren te optimaliseren. Zo hebben we aangedrongen op meer helderheid over hoe we parkeergarages gaan betalen. En hebben we het initiatief genomen om met de stofkam door het stadsdeel te gaan om ruimte voor parkeerplekken te vinden: een quick-scan parkeren.

--------------------------------------------------------------------noot voor de redactie,