Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht 22-12-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

MAARN / MAARSBERGEN - Op dinsdag 21 december werd een vervelende klant uit een horecagelegenheid gezet. Later werd hij aangehouden voor rijden onder invloed.

Rond 23.25 uur kreeg de politie de melding dat een man bij een horecagelegenheid aan de Planetenbaan zou zijn geslagen. Ter plaatse troffen politiemensen een 51-jarige man uit Maarsbergen aan, die overduidelijk een behoorlijke hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij verklaarde vervelend te zijn geweest in de horecagelegenheid en daar uit te zijn gezet. Op straat zou hij door één van de klanten zijn geslagen en die persoon zou nu nog in de gelegenheid zijn.

Politiemensen gingen naar binnen, maar de verdachte bleek niet meer aanwezig te zijn. Zij vertelden de Maarsberger dat de verdachte weg was en verzochten hem als hij nuchter was aangifte te komen doen. Tevens zeiden zij tegen hem dat hij niet auto mocht gaan rijden, waarop hij antwoordde door zijn vrouw te worden opgehaald.

Even na middernacht zagen politiemensen de Maarsberger toch met zijn auto op de Woudenbergseweg in Maarsbergen rijden. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 680 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraak

VEENENDAAL In de vroege ochtend van dinsdag 21 december werd een man aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 05.35 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een winkel aan de Veenslag. Twee politie-eenheden gingen ter plaatse en aan de hand van het signalement werd in de nabijheid van de winkel een 42-jarige man uit Assen aangehouden. De verdachte bleek een ruit van de winkel te hebben vernield, was daarbij gewond geraakt aan zijn hand, maar had nog geen kans gezien iets uit de winkel te stelen. Hij wilde niet naar het ziekenhuis om de wond aan zijn hand te laten behandelen. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Vernielingen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 21 december bleek een groepje jongens verantwoordelijk voor meerdere vernielingen van autospiegels.

Rond 20.50 uur zag een 45-jarige van Wijk bij Duurstede dat vier jongens door de Bakboord fietsten en dat één van hen een spiegel van een auto aftrapte. Hij hield het viertal staande en de politie werd gebeld.

Het viertal, één jongen van 11 en drie van 14 jaar oud en allen afkomstig uit Wijk bij Duurstede, werd in het politiebureau gehoord. Daarbij bleek dat zij met nog enkele vrienden de afgelopen tijd al meerdere malen op de Bakboord spiegels van autos hadden geschopt. De politie stelt een nader onderzoek in hoeveel vernielingen hebben plaatsgevonden en wie daarvoor verantwoordelijk zijn geweest. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.