Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht 22-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vrouw beroofd van tas

HOUTEN - Op dinsdagavond is een 21-jarige vrouw uit Houten slachtoffer geworden van een straatroof.

Omstreeks 21.05 uur liep de vrouw op de Stellingmolen toen de verdachte haar tegemoet kwam lopen. In het voorbij gaan duwde hij het slachtoffer tegen een muur en trok haar tas van de schouder.

Signalement verdachte:


- man;


- licht getinte huidskleur;


- 20 tot 25 jaar;


- half lang donker haar;


- hij droeg een beige jas tot op de heup;


- donkere broek;


- zwarte base-ball pet.

De politie is op zoek naar personen die rond het genoemde tijdstip en plaats iets opvallends hebben gezien. Of naar personen die de verdachte (her)kennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Lekstroom met tel.: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man aangehouden na vernieling deurruit

IJSSELSTEIN Op dinsdagavond is een 19-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van vernieling van een deurruit.

Omstreeks 22.55 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man bij de achterdeur van een woning aan de Opaalhof, op de deur had staan bonzen. De bewoonster van het huis schrok hier erg van en pakte haar mobiele telefoon. Hierop trapte de man de ruit van de achterdeur stuk. Hierop is de politie op onderzoek gegaan en heeft een 19-jarige man aangehouden, die aan het opgeven signalement voldeed. De verdachte was erg vervelend en beledigend en is hierop geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Rijke winkeldievegge

NIEUWEGEIN - Op dinsdagmiddag is een 51- jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 13.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een winkeldiefstal aan de Passsage. Ter plaatse bleek de verdachte goederen te waarde van 10.90 euro te hebben gestolen. Het is erg opmerkelijk dat de verdachte de goederen had gestolen, gezien het feit dat zij een bedrag van ongeveer 5000 euro op zak had. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.